default-image

Εμπρησμός μπροστά στα μάτια περιοίκων στο Μασταμπά

Κρήτη
Εμπρησμός μπροστά στα μάτια περιοίκων στο Μασταμπά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σκηνές σοκ είδαν να εκτυλίσσονται μπροστά στα μάτια τους οι κάτοικοι της οδού Ιερολοχιτών στο Μασταμπά Ηρακλείου χθες το βράδυ που πρόλαβαν τα χειρότερα χάρη στην παρατηρητικότητα μιας γυναίκας. Η ίδια είδε εμβρόντητη από το μπαλκόνι του σπιτιού της έναν άνδρα, τη στιγμή που πετούσε ένα μπιτόνι με βενζίνη μέσα στο ισόγειο διαμέρισμα και να βάζει φωτιά.

Η ίδια έσπευσε να καλέσει την Πυροσβεστική, όμως η κινητοποίηση των γειτόνων θορύβησε το δράστη, ο οποίος δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το καταστροφικό του έργο. Όταν κατάλαβε ότι έγινε αντιληπτός παράτησε το δεύτερο μπιντόνι που είχε μαζί του και τράπηκε σε φυγή.

Κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που έφτασε στο σημείο κατάφερε να περιορίσει τη φωτιά, ωστόσο ο πυκνός καπνός κατέστρεψε τα λιγοστά και φτωχικά υπάρχοντα του ενοίκου, ο οποίος απουσιάζει καθώς, σύμφωνα με τις μαρτυρίες των περιοίκων, εδώ και μια εβδομάδα νοσηλεύεται. Οι γείτονες είδαν με ανακούφιση την Πυροσβεστική να φτάνει γρήγορα και να αντιμετωπίζει τον κίνδυνο, καθώς στα γειτονικά διαμερίσματα, εξαιτίας της στενότητας του χώρου, κινδύνευαν να εγκλωβιστούν οικογένειες με παιδιά.

Όπως καταγγέλλουν οι περίοικοι, πρόκειται για το τρίτο κρούσμα εμπρησμού. Το προηγούμενο διάστημα είχε ξεσπάσει και πάλι φωτιά στο συγκεκριμένο διαμέρισμα, ενώ ο ένοικος ήταν μέσα, αλλά και σε ένα μοτοποδήλατο που ανήκει στον ίδιο, το οποίο καταστράφηκε ολοσχερώς. Στο σημείο έσπευσαν άμεσα και αξιωματικοί του Ανακριτικού Τμήματος, που περισυνέλεξαν με προσοχή το άθικτο μπιντόνι με τη βενζίνη προκειμένου να ελεγχτεί για αποτυπώματα, ενώ έρευνες πραγματοποιήθηκαν στη γύρω περιοχή για τον εντοπισμό του ατόμου που περιέγραψαν οι γείτονες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News