default-image

Τιμή για 21 γυναίκες εκπαιδευτικούς στα Μάλια

Κρήτη
Τιμή για 21 γυναίκες εκπαιδευτικούς στα Μάλια

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για άλλη μια χρονιά, στο πλαίσιο του εορτασμού της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας, το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του  πρώην Δημαρχείου Μαλίων, ο Σύλλογος Γυναικών "Εστία" πραγματοποίησε εκδήλωση με αφιέρωμα στη γυναίκα εκπαιδευτικό. Τιμώμενες της βραδιάς όλες οι γυναίκες εκπαιδευτικοί, οι οποίες πέρασαν και προσέφεραν το πολύτιμο έργο τους στα σχολεία των Μαλλίων.

Τη γιορτή άνοιξε με τον χαιρετισμό η Πρόεδρος του συλλόγου Ζαχαρένια Φιλιππίδου με μια σύντομη αναφορά στο ρόλο της γυναίκας στην κοινωνία. Όπως είπε: «Για εμάς κάθε ημέρα του Χρόνου είναι η Ημέρα της Γυναίκας και όχι μόνο μία ημέρα. Μάλιστα στον 21ο αιώνα που ζούμε, ο ρόλος της είναι ακόμα περισσότερο σύνθετος, σημαντικός και αποφασιστικός. Τα εμπόδια είναι πολλά για να φέρουν οι γυναίκες σε πέρας όλες τις δουλειές τους. Η αβεβαιότητα μας πνίγει, το αύριο είναι αμφίβολο, το χθες φαίνεται σαν να μην υπάρχει και εμείς οι γυναίκες στεκόμαστε πάντα στέρεες, ψηλά σαν τον ήλιο που οπωσδήποτε κάθε πρωί θα ανατείλει». Κλείνοντας ευχήθηκε σε όλους, άνδρες και γυναίκες «καλή δύναμη στον καθημερινό, ατομικό αλλά και συλλογικό αγώνα της ζωής».

Ακολούθησαν απαγγελίες ποιημάτων που έχουν γραφτεί για τις γυναίκες, λόγια τρυφερά και αληθινά για την φύση και την σημαντικότητα της γυναίκας στις ζωές όλων. Η κάθε μια από τις τιμώμενες εκπαιδευτικούς, με το δικό της ξεχωριστό τρόπο μίλησε για αναμνήσεις, συναισθήματα, αξίες, αλλά και για την προοπτική τους για το μέλλον. Τιμήθηκαν 21 γυναίκες εκπαιδευτικοί με μια αναμνηστική πλακέτα κι ένα κόκκινο τριαντάφυλλο στην καθεμιά ξεχωριστά.

Έκπληξη επιφύλαξε η συμμετοχή της χορωδίας του συλλόγου, που υπό την διεύθυνση του Νίκου Αντωνακάκη, μ'ένα απάνθισμα τραγουδιών από το ελληνικό ρεπερτόριο, που ερμήνευσε με τον δικό της τρόπο, τον καθοριστικό ρόλο της γυναίκας στον έρωτα και στην αγάπη. Μάλιστα δύο από τα τραγούδια τα οποία ερμηνεύτηκαν εκείνο το βράδυ, "Ο ακροβάτης" και "Είχα μια αγάπη μια φορά" ήταν σε πρώτη χορωδιακή εκτέλεση.

Στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα, όλοι οι καλεσμένοι άφησαν για λίγο στην άκρη τα προβλήματά τους, τραγούδησαν και διασκέδασαν με την ευχή να διοργανώνει πάντα ο Σύλλογος τέτοιες ωραίες και αξιόλογες βραδιές. Κλείνοντας τη γιορτή, το Δ.Σ. του Συλλόγου, ευχήθηκε σε όλες τις γυναίκες του κόσμου, να έχουν υγεία, δύναμη και αξιοπρέπεια για να μπορούν να συνεχίζουν τους αγώνες τους.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News