default-image

"Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup"

Ελλάδα
"Μεγάλη επιτυχία της κυβέρνησης στο Eurogroup"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για πολύ μεγάλη επιτυχία της ελληνικής κυβέρνησης και του υπουργού Οικονομικών έκανε λόγο ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμένος σχολιάζοντας τη συνεδρίαση του Eurogroup μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

«Έχουμε καλά νέα από τις Βρυξέλλες. Αποφασίστηκε η έναρξη υλοποίησης της συμφωνίας. Υπάρχει απόφαση για την εξεύρεση λύσης για το χρηματοπιστωτικό. Ξεκινούν οι διαδικασίες, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα ρευστότητας. Δείχνει ότι όταν οι λαοί στηρίζουν μία κυβέρνηση και λαός και κυβέρνηση παίρνουν απόφαση να υπερασπιστούν μία πολιτική, αυτή αποδίδει».

Ο ίδιος εξέφρασε την εκτίμηση ότι «πλέον έχουμε γυρίσει σελίδα και αυτό σημαίνει ότι τις επόμενες ημέρες θα έχουμε συνάντηση με τα τεχνικά κλιμάκια, όχι φυσικά με την Τρόικα, θα έχουμε ξεχωριστές συναντήσεις με την ΕΚΤ και το Eurogroup. Φαίνεται ότι πλέον το πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί βρήκε λύση. Είναι ξεκάθαρο αυτό».

Ο πρόεδρος των  ΑΝΕΛ  και υπουργός Άμυνας δήλωσε επίσης ότι το δεύτερο ζήτημα που συζητήθηκε είναι η εξεταστική για το πώς μπήκε η Ελλάδα στο μνημόνιο.

Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εξετάζονται οι προτάσεις που έχουμε καταθέσει και οι δικογραφίες που υπάρχουν στη Βουλή και αφορούν μηνυτήριες αναφορές πολιτών για το πως φτάσαμε στο μνημόνιο και τις ποινικές ευθύνες που υπάρχουν» σχετικά με τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί και το πώς θα ενοποιηθούν αυτές οι υποθέσεις.

Απαντώντας τέλος σε ερώτηση δημοσιογράφου για «τη δυσαρέσκεια που φέρεται να υπάρχει στις Βρυξέλλες» σχετικά με το νομοσχέδιο για την ανθρωπιστική κρίση, ο υπουργός Άμυνας δήλωσε: «Αυτή η κυβέρνηση δεν λαμβάνει εντολές, δεν παρακωλύει την λαϊκή εντολή».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News