default-image

Ιωάννινα: Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τον Βαγγέλη

Κρήτη
Ιωάννινα: Στον εισαγγελέα το πόρισμα για τον Βαγγέλη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το πόρισμα της διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου Βαγγέλη Γιακουμάκη, τις μαρτυρικές καταθέσεις που ελήφθησαν, καθώς και τα πρακτικά της σημερινής συνεδρίασης του Διοικητικού του Συμβουλίου, αποφάσισε να διαβιβάσει στον προϊστάμενο της εισαγγελίας Ιωαννίνων ο Ελληνικός Γεωργικός Οργανισμός (ΕΛΓΟ) Δήμητρα για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών.

Ο φάκελος θα διαβιβαστεί και στον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλη Αποστόλου για αναζήτηση τυχόν πειθαρχικών ευθυνών.

Επίσης, αποφασίστηκε η απομάκρυνση του Διευθυντή της Σχολής από την άσκηση των καθηκόντων του έως την οριστική διαλεύκανση της υπόθεσης και την άμεση σύγκληση του Συλλόγου Καθηγητών για να συζητηθεί η τυχόν επιβολή κυρώσεων και η λήψη μέτρων σύμφωνα και με τα ευρήματα της Διοικητικής Εξέτασης.

Προσωρινά καθήκοντα διευθυντή θα ασκεί ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΕΛΓΟ Κωνσταντίνος Μαλλίδης.

Επιπλέον, την ερχόμενη Πέμπτη θα συγκληθεί εκ νέου το Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού στα Ιωάννινα με μοναδικό θέμα τη λειτουργία της Γαλακτοκομικής Σχολής, ενώ τα ευρήματα της διοικητικής εξέτασης που διενεργήθηκε θα αξιολογηθούν περαιτέρω και σε επόμενη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου.

Τέλος, αποφασίστηκε ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου Σέρκος Χαρουτουνιάν να ενημερώσει για τις αποφάσεις την οικογένεια του μαθητή της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων Βαγγέλη Γιακουμάκη, εκφράζοντας την αμέριστη συμπαράσταση της διοίκησης και όλου του στελεχικού δυναμικού του ΕΛΓΟ Δήμητρα στις δύσκολες ώρες που περνούν τα μέλη της.

Σημειώνεται ότι ο ΕΛΓΟ Δήμητρα είχε διατάξει κατεπείγουσα Διοικητική Εξέταση που είχε σκοπό να διερευνήσει εάν υπήρχαν και υπάρχουν εντός της Γαλακτοκομικής Επαγγελματικής Σχολής Ιωαννίνων φαινόμενα ενδοσχολικής βίας, για το εάν αυτά είχαν διαπιστωθεί από τους διοικούντες της Σχολής και σε αυτήν την περίπτωση, ποια μέτρα είχαν ληφθεί σχετικά.

Η πορισματική έκθεση, σύμφωνα με το naftemporiki.gr, παραδόθηκε στη διοίκηση του οργανισμού την περασμένη Παρασκευή και συζητήθηκε σήμερα στην έκτακτη πολύωρη συνεδρίαση του Δ.Σ. το οποίο και έλαβε παμψηφεί τις παραπάνω αποφάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News