default-image

Τέρμα στον πόνο με... δηλητήριο αράχνης

Υγεία
Τέρμα στον πόνο με... δηλητήριο αράχνης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ομάδα ερευνητών στην Αυστραλία ανέλυσε το δηλητήριο 206 ειδών αράχνης. Μεταξύ των χιλιάδων χημικών ουσιών που περιέχονται στο δηλητήριο εντόπισε επτά οι οποίες θα μπορούσαν να αποτελέσουν τη βάση μιας νέας γενιάς παυσίπονων φαρμάκων.

H oμάδα ειδικών με επικεφαλής ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κουίνσλαντ αναζήτησε μόρια που μπλοκάρουν τη δραστηριότητα μιας κατηγορίας νεύρων που ονομάζονται «δίαυλοι Nav 1.7». Προηγούμενες έρευνες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που δεν διαθέτουν τους διαύλους Nav 1.7 αισθάνονται διαφορετικά τον πόνο εξαιτίας μιας μετάλλαξης που προκύπτει με φυσικό τρόπο.  Διαπιστώνεται λοιπόν ότι το μπλοκάρισμα αυτών των διαύλων εξουδετερώνει τον πόνο.

Οι ουσίες που εντόπισαν οι ερευνητές εμποδίζουν το σώμα να στέλνει στον εγκέφαλο τα σήματα του πόνου. Η ανακάλυψη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «British Journal of Pharmacology» και, σύμφωνα με τους ειδικούς, μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την ανάπτυξη νέων παυσιπόνων που θα ανακουφίζουν ασθενείς οι οποίοι πάσχουν από χρόνιο πόνο.

Πηγή: tovima.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News