default-image

Φτιάξε wellington στο σπίτι

Γυναίκα & παιδί
Φτιάξε wellington στο σπίτι

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Σίγουρα το έχεις ακούσει, μπορεί να το έχεις δοκιμάσει σε κάποιο εστιατόριο αλλά δεν έχεις τολμήσει να φτιάξεις σπίτι το δικό σου μοσχάρι wellington; Δες την παρακάτω συνταγή βήμα-βήμα και εντυπωσίασε οικογένεια και φίλους!

    750 γραμμ. φιλέτο μοσχαρίσιο

    Αλάτι & πιπέρι

    1 φύλλο σφολιάτας

    1 κρόκο αυγού

Για τη μους μανιταριών

    500 γραμμ. μανιτάρια λευκά

    Αλάτι & Πιπέρι

Για τη μους κοτόπουλου

    1 φιλέτο κοτόπουλο

    Αλάτι & πιπέρι

    150 γραμμ. κρέμα γάλακτος

    1 ασπράδι αυγού

Για τις κρέπες

    40 γραμμ. αλεύρι

    75 γραμμ. γάλα

    Αλάτι& πιπέρι

     1 κουταλιά ελαιόλαδο

    Λίγη φρέσκια ρίγανη

    1 αυγό

Για τις κρέπες: Ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα και το αυγό και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, φρέσκια ρίγανη, το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά. Ζεσταίνουμε ένα ρηχό τηγάνι και ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο. Ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα στο τηγάνι και ψήνουμε τις κρέπες και από τις 2 πλευρές, μέχρι να πάρουν χρώμα.

Για το μοσχάρι:  Βγάζουμε το φιλέτο έξω από το ψυγείο μισή ώρα πριν το ψήσουμε. Λαδώνουμε και αλατοπιπερώνουμε το φιλέτο και το δένουμε σε 3 σημεία με σπάγκο. Ζεσταίνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και δίνουμε χρώμα στο φιλέτο, από όλες τις πλευρές. Στη συνέχεια, βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 185 βαθμούς, για 20-35 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο και το βάζουμε στο ψυγείο, να κρυώσει. Σε ένα μπλέντερ ψιλοκόβουμε τα μανιτάρια και τα βάζουμε περίπου 20 λεπτά σε ένα τηγανάκι, σε μέτρια φωτιά, με λίγο ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να εξατμιστούν όλα τους τα υγρά. Μόλις είναι έτοιμα, τα αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

Βγάζουμε τις ίνες από το κοτόπουλο και το χτυπάμε στο μπλέντερ με το ασπράδι, μέχρι που να πολτοποιηθεί. Βάζουμε σε ένα μπολ πάγο και νερό και τοποθετούμε ένα δεύτερο μπολ από πάνω. Ρίχνουμε τη μους κοτόπουλου, αλάτι και πιπέρι και σε δόσεις, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος.

Βγάζουμε το φιλέτο από το ψυγείο. Απλώνουμε μεμβράνη σε ένα ξύλο κοπής και απλώνουμε πάνω τις κρέπες. Ανακατεύουμε το ντιξέλ μανιταριών με τη μους κοτόπουλου. Απλώνουμε τη μισή πάνω στις κρέπες. Κόβουμε τα σχοινάκια από το φιλέτο και το βάζουμε πάνω στη μους. Την υπόλοιπη μισή, την απλώνουμε πάνω από το φιλέτο και τυλίγουμε με τις κρέπες. Τυλίγουμε καλά το ρολό με τη μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 2-3 ώρες. Το βγάζουμε από το ψυγείο και αφαιρούμε τη μεμβράνη. Αλείφουμε τις άκρες από τη μισή σφολιάτα με τον κρόκο αυγού, βάζουμε πάνω το ρολό και τυλίγουμε. Αλευρώνουμε την υπόλοιπη σφολιάτα, την κόβουμε σχέδιο, την αλείφουμε με αυγό και την απλώνουμε πάνω από το ρολό. Βάζουμε λαδόκολλα σε ένα αντικολλητικό ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 185 βαθμούς για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσει η σφολιάτα. Βγάζουμε από τον φούρνο και το αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.

Πηγή: koolnews.gr

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News