default-image

Πρόταση Θ. Μαγκανά να βρεθούν οι υπαίτιοι για τις λακκούβες

Κρήτη
Πρόταση Θ. Μαγκανά να βρεθούν οι υπαίτιοι για τις λακκούβες

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βομβαρδισμένο τοπίο θυμίζουν οι δρόμοι της Κρήτης, με τις δεκάδες λακκούβες από τις πρόσφατες κακοκαιρίες να "αποκαλύπτουν" τις κακοτεχνίες και την ελλιπέστατη συντήρηση στο οδικό δίκτυο του νησιού. Με επιστολή του προς την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Κρήτης, την Περιφέρεια Κρήτης και το ΤΕΕ-ΤΑΚ, το στέλεχος του ΟΑΚ Θέμης Μαγκανάς ζητά να αποδοθούν ευθύνες στους αρμόδιους, προτρέποντας μάλιστα τις εισαγγελικές Αρχές να παρέμβουν.

Το κείμενο της επιστολής του έχει ως εξής:

«Δυστυχώς η κακοκαιρία και η "κακή τύχη" ορισμένων ξεσκεπάζουν κακοτεχνίες και αναδεικνύουν το μεγάλο φαγοπότι στα δημόσια έργα και κυρίως στα έργα κατασκευής και συντήρησης του οδικού δικτύου.

Ευτυχώς έρχονται στην "επιφάνεια" αφανείς εργασίες και αποκαλύπτονται τυχόν "παρεκκλίσεις" από τη "μελέτη", τις ποσότητες και την ποιότητα, που τυχαίως δεν επισημαίνονται εγκαίρως και πάλι με το "αζημίωτο" πληρώνονται αδρά, ώστε να "καλύπτονται" και ορισμένα "μυστικά" έργα και υποχρεώσεις...

Οι αποκαλύψεις έγιναν και θα συνεχίζονται για κάμποσους μήνες. Ευκαιρία λοιπόν να εξεταστούν οι λακκούβες από ειδικούς (υπηρεσιακούς - εμπειρογνώμονες - επιθεωρητές) που μπορούν να προσδιορίσουν το ιστορικό των παρεμβάσεων (αρχική οδοστρωσία, επισκευές) και να εκτιμήσουν την ποιότητα αλλά και την ποσότητα της οδοστρωσίας και κυρίως της ασφάλτου.

Είμαι σίγουρος ότι λίγοι θα εκπλαγούν από τις διαπιστώσεις!

Ας κάνουν επίσης και κανένα πρόχειρο υπολογισμό για να μας πληροφορήσουν για το πόσα κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν πάει υπέρ βωμών εργολάβων, επιβλεπόντων, αιρετών και κάθε λογής αρμόδιων πολιτικών και υπηρεσιακών στελεχών και παραγόντων!

Επιτέλους! Είναι ντροπή τόση κοροϊδία. Μόνο τα πάχη της ασφάλτου που φαίνονται στις φωτογραφίες αλλά και ο τρόπος που αυτή η "τσίπα" χαλικιών και πίσσας αποσυντίθεται είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της ασυδοσίας, που πρέπει να καταπολεμηθεί άμεσα. Οι θεσμικοί παράγοντες προς τους οποίους απευθύνομαι πρέπει να δράσουν χωρίς καθυστερήσεις και "πασάρισμα" αρμοδιοτήτων και ευθυνών. Ελπίζω όμως και προτρέπω τις εισαγγελικές και ελεγκτικές υπηρεσίες να παρέμβουν αυτεπαγγέλτως».

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News