Ειδήσεις

Υπεγράφη η σύμβαση για το Επιχειρηματικό Πάρκο στα Χανιά

Μια σημαντική επιχειρηματική υποδομή που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες αποκτούν τα Χανιά.

Σήμερα υπογράφηκε η σύμβαση για τη χρηματοδότηση με 4,75 εκατομμύρια ευρώ της δημιουργίας του δεύτερου Επιχειρηματικού Πάρκου της περιοχής, με τα κονδύλια να δίνονται μέσω του χρηματοδοτικού προγράμματος JESSICA.

Η Παγκρήτια Συνεταιριστική Τράπεζα και η Συνεταιριστική Τράπεζα Χανίων θα συγχρηματοδοτήσουν την επένδυση που με την ολοκλήρωσή της αναμένεται να συμβάλει καθοριστικά στην ανάπτυξη του επιχειρηματικού γίγνεσθαι και της τοπικής οικονομίας

Όπως μάλιστα τόνισε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης, με τη δημιουργία του πάρκου μπαίνει ένα τέλος στο καθεστώς άναρχης δόμησης των επιχειρήσεων.

Σε πρώτη φάση το κόστος δημιουργίας του πάρκου είναι περίπου 12 εκατομμύρια ευρώ. Το ποσό αυτό καλύπτουν η χρηματοδότηση από το JESSICA, οι δύο τράπεζες και οι συμμετέχοντες φορείς. Κατά την εκδήλωση μάλιστα ο αντιπρόεδρος της Παγκρήτιας Συνεταιριστικής Τράπεζας Νίκος Μυρτάκης στάθηκε ιδιαίτερα στις δυνατότητες που δίνει το πρόγραμμα JESSICA για ανάπτυξη και άλλων επενδύσεων στο νησί.

Το πάρκο θα δημιουργηθεί στην περιοχή των Κεραμειών σε έκταση 514 στρεμμάτων και προοπτική επέκτασης και θα φιλοξενήσει 200 επιχειρήσεις.

Με βάση τη νομοθεσία που ισχύει από το 2011 το Επιχειρηματικό Πάρκο Τύπου Β' είναι ο χώρος που καθορίζεται, οριοθετείται, πολεοδοµείται και οργανώνεται για να λειτουργήσει ως χώρος υποδοχής δραστηριοτήτων μέσης και χαμηλής όχλησης σε αντίθεση με το μοντέλο που είχε εφαρμοστεί για τα αντίστοιχα πάρκα τύπου Α, όπου δεν προβλεπόταν ο βαθμός όχλησης.

Αντώνης Νομικός

Σχόλια