default-image

Οι βρύσες τρέχουν κοκκινόχωμα στο Παγκαλοχώρι Ρεθύμνου

Κρήτη
Οι βρύσες τρέχουν κοκκινόχωμα στο Παγκαλοχώρι Ρεθύμνου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το νερό... νεράκι, όχι λόγω διακοπής ή λειψυδρίας, αλλά λόγω ακαταλληλότητάς του, όπως πιστεύουν, λένε εδώ και χρόνια οι κάτοικοι στο χωριό Παγκαλοχώρι Ρεθύμνου.

Εδώ και τέσσερα χρόνια, όποτε ανοίγουν τις βρύσες των σπιτιών τους τρέχει βρόμικο νερό με καφέ απόχρωση σαν τη λάσπη, με αποτέλεσμα να προκύπτει κίνδυνος για την υγεία τους. Όπως είναι φυσικό, το νερό αυτό είναι αδύνατο να το πιουν ή να σκεφτούν να μαγειρέψουν, αλλά ακόμα και να πλυθούν οι ίδιοι ή να πλύνουν τα ρούχα τους. Έτσι, εδώ και χρόνια όσοι κάτοικοι δύνανται αναγκάζονται να αγοράζουν εμφιαλωμένα νερά για να κάνουν τη δουλειά τους, αλλά και για να μπορέσουν να πιουν. Οι υπόλοιποι, τώρα, που δεν τους περισσεύουν χρήματα για να αγοράσουν εμφιαλωμένο νερό, αναγκάζονται να κάνουν μπάνιο τα παιδιά τους με αυτό το κοκκινόχωμα, αλλά και να βάλουν πλυντήριο υπό αυτές τις συνθήκες, με τα ρούχα τους, όπως υποστηρίζουν, να παίρνουν ένα... καφέ χρώμα.

«Κανένα... πρόβλημα»

Το απίστευτο, ωστόσο, της υπόθεσης είναι το ότι από τον τελευταίο δειγματοληπτικό έλεγχο που έκανε η ΔΕΥΑΡ προκύπτει πως δεν υπάρχει πρόβλημα με το νερό, και μάλιστα ότι είναι κατάλληλο για πόσιμο. «Στην υπηρεσία μας μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχει αναφερθεί κανένα τέτοιο περιστατικό. Ούτε γραπτώς ούτε προφορικώς. Την Τρίτη μάλιστα επισκεφτήκαμε το Παγκαλοχώρι, από όπου λάβαμε δείγματα νερού. Όπως αναφέρει και το σχετικό πιστοποιητικό, το νερό της περιοχής δεν παρουσιάζει κανένα πρόβλημα», είπε ο χημικός της ΔΕΥΑΡ Μανώλης Βρυλλάκης. Η υπηρεσία την ίδια ώρα καλεί τους κατοίκους να καταγγείλουν όποιο ανάλογο πρόβλημα αντιληφθούν.

Αγανάκτηση κατοίκων: «Λύση εδώ και τώρα»

Οι κάτοικοι, όμως, που βλέπουν καθημερινά τις βρύσες τους να τρέχουν νερό με κοκκινόχωμα εκφράζουν την αγανάκτησή τους ζητώντας άμεση λύση στο θέμα. Επισημαίνουν μάλιστα πως δεν μπορούν άλλο πια να δίνουν ένα κάρο λεφτά για ένα αγαθό που πρέπει να παρέχεται δωρεάν και σε αφθονία, όπως είναι το νερό.

Μαρία Αντωνογιαννάκη, Φιλία Σαριδάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News