Ειδήσεις

Η Αστυνομία δρα ενάντια στα ναρκωτικά

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η πρώτη ημέρα των διήμερων δράσεων που διοργάνωσε η Διεύθυνση Αστυνομίας Λασιθίου για τα ναρκωτικά. Με σύνθημα "Αντιστέκομαι, σκέφτομαι, ελέγχω, κρίνω και αποφασίζω", οι αστυνομικοί σε συνεργασία με το ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη", αλλά και την Εκκλησία, στόχο έχουν μέσα από τις δράσεις και τις διαλέξεις να ευαισθητοποιήσουν την κοινωνία για τη μάστιγα από την οποία κινδυνεύουν άτομα μικρών αλλά και μεγάλων ηλικιών, αλλά και να τονίσουν πως η απεξάρτηση και η επανένταξη στην κοινωνία πρέπει να γίνει με τη βοήθεια και της πολιτείας.

Η διημερίδα που πραγματοποιείται στο Κινηματοθέατρο "REX", σήμερα ξεκίνησε με την εσπερίδα με θέμα "το πρόβλημα των ναρκωτικών και η αντιμετώπισή του σε περίοδο οικονομικής και κοινωνικής κρίσης" και αύριο στις 6 το απόγευμα θα συνεχιστεί με τη θεατρική παράσταση "Ο πεταλουδόσαυρος", του Ευγένιου Τριβιζά, από μέλη του ΚΕΘΕΑ "Αριάδνη".

Κατά τη σημερινή εκδήλωση βραβεύτηκε ο Στάθης Λαζαρίδης, ο αστυνομικός που τραυματίστηκε σοβαρά κατά την ενέδρα στους αστυνομικούς στα Ζωνιανά πριν 7,5 χρόνια και ο οποίος εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Τιμητικές πλακέτες συγκινημένοι έλαβαν ο πατέρας του, αλλά και η σύζυγός του.

Για την προσφορά του από τη θέση που βρίσκεται στην ΕΛ.ΑΣ. στους πολίτες ολόκληρου του νησιού και για το αίσθημα ασφάλειας που εμπνέει η αστυνομία, σε καιρούς δύσκολους, βραβεύτηκε και ο γενικός περιφερειακός διευθυντής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης κ. Μιχάλης Καραμαλάκης. Τιμητική πλακέτα, μεταξύ άλλων, έλαβε και ο εν αποστρατεία προκάτοχός του.

Της Μαρίας Μαυρομάτη

Σχόλια