default-image

Τα ερωτικά σημειώματα της Αγγελικής και οι "συνταγές" για βόμβες!

Ελλάδα
Τα ερωτικά σημειώματα της Αγγελικής και οι "συνταγές" για βόμβες!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρωταγωνιστικό ρόλο είχε η Αγγελική Σπυροπούλου στις προετοιμασίες της εφαρμογής του σχεδίου "Γοργοπόταμος" που στόχευε στην απελευθέρωση των φυλακισμένων μελών της Συνωμοσίας Πυρήνων της Φωτιάς από τον Κορυδαλλό.

Οι επιστολές και τα σημειώματα της 22χρονης, η οποία συνελήφθη πριν από μία εβδομάδα στην εξοχική κατοικία του Χρήστου Τσάκαλου στη Σαλαμίνα, έρχονται στη δημοσιότητα και αποκαλύπτουν τα κωδικοποιημένα μηνύματα, τις οδηγίες αλλά και τις συνταγές για την παρασκευή βομβών.

Οι σημειώσεις της 22χρονης φοιτήτριας, αλλά και τα 200 περίπου χειρόγραφα μηνύματά της που είχαν «διαβάθμιση», όπως «για τον Χρήστο μόνο» ή «προς όλους», αποκαλύπτουν όλες τις κινήσεις της για την προετοιμασία του σχεδίου της απόδρασης. Σε ένα από αυτά, απευθυνόμενη στον Χρήστο Τσάκαλο του λέει πως δεν θέλει να τον χάσει.

Στον ίδιο πίνακα προσθέτει «ραντεβού για λεφτά, νοίκιασμα προσωρινού Κ3 για μαγείρεμα, να τσεκάρω εναλλακτικές διαδρομές, εντατικά μαθήματα οδήγησης, να πηγαίνω στο μαλ...», αναφερόμενη στον Χριστόδουλο Ξηρό που βρισκόταν στο σπίτι της Αναβύσσου.

Να σημειώσουμε, όπως αναφέρει το star.gr, ότι ακόμη έξι άτομα πιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μεταξύ των οποίων ο 39χρονος «Ιάσονας» που θεωρείται κορυφαίο στέλεχος της Συνωμοσίας.

Πηγή: Εθνος της Κυριακής

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News