default-image

Για διαστρέβλωση των δηλώσεων Βαρουφάκη κάνει λόγο το ΥΠΟΙΚ

Οικονομία
Για διαστρέβλωση των δηλώσεων Βαρουφάκη κάνει λόγο το ΥΠΟΙΚ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη συνέντευξη του Γιάνη Βαρουφάκη στην ιταλική "Corriere dela Serra", σύμφωνα με την οποία ο υπουργός Οικονομικών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο προσφυγής στις κάλπες ή της διεξαγωγής δημοψηφίσματος αν δεν υπάρξει συμφωνία στο Eurogroup της Δευτέρας, πήρε θέση το υπουργείο Οικονομικών, κάνοντας λόγο για διαστρέβλωση των λεγόμενών του.

Στη συνέντευξή του ο Γιάνης Βαρουφάκης, επανέλαβε την ίδια θέση, τονίζοντας ποικιλοτρόπως πως η θέση της Ελλάδας στο ευρώ είναι δεδομένη και δεν αποτελεί επ' ουδενί μέρος της διαπραγμάτευσης, η οποία αφορά στο μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης που επεξεργάζεται σε συνεργασία με τους εταίρους και τους θεσμούς.

Ως προς αυτό το πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων και το ζήτημα της χρηματοδότησης, ο υπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας κατάρτισης του τελικού καταλόγου μεταρρυθμίσεων πριν από τα τέλη του Απριλίου, σύμφωνα με τη συμφωνία του Eurogroup της 20ης Φεβρουαρίου 2015, καθώς και την μετέπειτα συμφωνία της χώρας με τους εταίρους και τους θεσμούς για την μετά τον Ιούνιο εποχή.

Σε ερώτηση του δημοσιογράφου για το τι θα συμβεί αν η Ευρώπη δεν "ακούσει" τις ελληνικές θέσεις, ο υπουργός απάντησε πως η Ευρώπη ακούει και γνωρίζει πως να βρίσκει λύσεις και να επιτυγχάνει αμοιβαίως επωφελείς συμφωνίες.

Στην υποθετική ερώτηση του εν λόγω δημοσιογράφου "ναι, αλλά τι θα κάνετε αν απορριφθούν όλες σας οι προτάσεις;" ο υπουργός απάντησε πως, όπως έχει δηλώσει ο πρωθυπουργός, «εμείς δεν έχουμε αγαπήσει τις καρέκλες - αν χρειαστεί, αν βρεθούμε μπροστά σε αδιαλλαξία, θα καταφύγουμε στον ελληνικό λαό είτε με εκλογές είτε με δημοψήφισμα» - προφανώς όσον αφορά στο περιεχόμενο των μεταρρυθμίσεων και της δημοσιονομικής πολιτικής. Σε αυτό όμως το σημείο της συνέντευξης η σύνταξη της εφημερίδας προσέθεσε «για το ευρώ» - κάτι που ο υπουργός ούτε είπε ούτε εννόησε.

«Πρόκειται για κιτρινισμό ολκής για τον οποίο η Corriere dela Serra πρέπει να επανορθώσει άμεσα» αναφέρει το ΥΠΟΙΚ.

Όπως σας γράψαμε και νωρίτερα στο star.gr, κύκλοι του Μαξίμου μιλούν για προσπάθεια αποδόμηση του υπουργού Οικονομικών Γ. Βαρουφάκη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News