Ειδήσεις

Ο Μιχάλης Σάλλας νέος πρόδρος της Ένωσης Τραπεζών

Ο πρόεδρος του Ομίλου Πειραιώς, Ηρακλειώτης Μιχάλης Σάλλας, αναμένεται να αναλάβει νέος πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών αμέσως μετά την ολοκλήρωση των διοικητικών αλλαγών στην Εθνική Τράπεζα.

Για την τοποθέτηση του κ. Σάλλα στην ΕΕΤ έχουν συμφωνήσει όλες οι συστημικές τράπεζες, και θα ανακοινωθεί μόλις ολοκληρωθεί η τοποθέτηση της νέας διοίκησης της Εθνικής Τράπεζας. Ο κ. Σάλλας θα αντικαταστήσει τον  Γ. Ζαννία πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας. Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εδώ και αρκετές εβδομάδες έχει δρομολογήσει, έμμεσα, την αλλαγή ηγεσίας στην Εθνική.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παραδοσιακά πρόεδρος της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών ήταν ο εκάστοτε πρόεδρος ή διευθύνων σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας. Η παράδοση αυτή στηρίζονταν στο γεγονός ότι η Εθνική ήταν η μεγαλύτερη τράπεζα της χώρας. Ωστόσο σήμερα, μετά την ριζική αναδιάταξη δυνάμεων των τελευταίων χρόνων, ο Ομιλος Πειραιώς αποτελεί την μεγαλύτερη, σε μέγεθος, τράπεζα της χώρας.

Η ανάληψη από τον Μιχάλη Σάλλα της προεδρίας της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών αποτελεί αδιαμφισβήτητα μια σημαντική εξέλιξη για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα σε αυτή τη δύσκολη συγκυρία αλλά και για την ελληνική οικονομία γενικότερα, αφού η μεγάλη εμπειρία του και οι συχνά πρωτοποριακές ιδέες του, αλλά και η γενικότερη αποδοχή του αναμένεται να συμβάλλουν στην επιστροφή της ελληνικής οικονομίας στο δρόμο της ανάκαμψης.

Προσωπικότητα με ευρύτερη αποδοχή εντός και εκτός Ελλάδος, ο Σάλλας μπορεί να συμβάλλει αποφασιστικά μέσα από τη λειτουργία των τραπεζών στην αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων που αντιμετωπίζει σήμερα η ελληνική οικονομία.

Σχόλια