Ειδήσεις

Δένδιας: "Αν όχι τώρα συνέδριο, πότε;"

Την ανάγκη διεξαγωγής συνεδρίου στη Ν.Δ. υπογράμμισε ο βουλευτής του κόμματος Νίκος Δένδιας, μιλώντας στην εκπομπή "MEGA Σαββατοκύριακο".

«Έχουμε υποστεί τη χειρότερη ήττα της ιστορία μας. Αν δεν κάνουμε τώρα συνέδριο πότε θα κάνουμε;», διερωτήθηκε ο κ. Δένδιας, ερωτηθείς αν πρέπει να τεθεί θέμα ηγεσίας είπε: «μόνο μετά από ένα συνέδριο μπορεί να το κοιτάξει κανείς».

Σχολιάζοντας τη λογική ότι η διεξαγωγή ενός συνεδρίου θα έβαζε το κόμμα σε εσωστρέφεια επισήμανε πως δεν θεωρεί εσωστρέφεια τη συζήτηση.

«Αν υπάρχει κάτι που μπορούμε να διδαχθούμε από την αριστερά είναι το να συζητάμε». Σε ό,τι αφορά το εκλογικό αποτέλεσμα και την αποτίμησή του υπογράμμισε ότι «η ΝΔ υπέστη μια βαριά ήττα» και πρόσθεσε «αυτά τα περί "κρατήσαμε" κ.λπ. δεν μου φτάνουν καθόλου. Το να κρατάω όταν είμαι κόμμα εξουσίας δεν μου φτάνει.

Ένα κόμμα εξουσίας πετυχαίνει όταν κερδίζει τις εκλογές και αποτυγχάνει όταν το εκλογικό σώμα και η κοινωνία το αποδοκιμάζει και το βάζει στην αντιπολίτευση.

Επίσης δεν είμαι καθόλου έτοιμος να συνυπογράψω ότι αυτές οι εκλογές ήταν κατ΄ ανάγκην χαμένες επειδή ακολουθήσαμε περιοριστική πολιτική. Τότε ας το είχαμε συμφωνήσει από το 2012 να μην παιδευόμαστε καθόλου».

Σύμφωνα με τον κ. Δένδια, η ΝΔ «έχασε την περπατησιά της» μετά τον Ιούνιο του 2014. «Έχω την αίσθηση ότι και λίγο πιο πριν είχαμε αρχίσει να νοθεύουμε το μίγμα του μηνύματός μας προς την κοινωνία, να δημιουργούμε μια σύγχυση και κατά συνέπεια το εκλογικό σώμα να μην ξέρει αν του λέμε το ένα ή το άλλο».

Κληθείς να σχολιάσει την αποστροφή του κ. Σαμαρά κατά συνεδρίαση της ΚΟ του κόμματος, που ερμηνεύτηκε ως αιχμή εναντίον του κ. Δένδια, απάντησε πως το εκλαμβάνει ως αστεϊσμό και δεν θέλησε να σχολιάσει περαιτέρω.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σαμαράς είχε αναφέρει: «Δεν υπήρξε απόσταση μεταξύ εμού και των υπουργών καθώς και των βουλευτών. Είτε μέσω κινητού, είτε μέσου του τριψήφιου, είτε δια ζώσης. Ήμουν συνέχεια δίπλα τους. Θυμάμαι χαρακτηριστικά το Νίκο Δένδια που μου είχε πει, να ξεκουραστείς κ. πρόεδρε, τώρα κατάλαβα τι εννοούσε».

«Επέλεξα με πολύ μεγάλη προσοχή να κρατήσω απολύτως κλειστό το στόμα μου επί έναν μήνα μέχρι ο πρόεδρος του κόμματος να συγκαλέσει την ΚΟ και να μιλήσουμε εκεί. Ότι είχα να πω το είπα ενώπιον των συναδέλφων. Από εκεί και πέρα σε μια κατ' ιδίαν συνάντηση όταν με κάλεσε είπα και δύο πράγματα ακόμη μικρά», σχολίασε ο κ. Δένδιας.

Σήμερα πολιτική γραμματεία

Συνέχεια στην εσωκομματική συζήτηση, η οποία ξεκίνησε την περασμένη Πέμπτη με την μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής της Ομάδας, δίνει σήμερα η Νέα Δημοκρατία, καθώς συνεδριάζει στις 12 το μεσημέρι η Πολιτική Επιτροπή του κόμματος.

Η ατζέντα της συζήτησης στα "γαλάζια" κομματικά όργανα περιλαμβάνει την αναζήτηση τόσο των αιτίων της εκλογικής ήττας, αλλά και της μετεκλογικής στρατηγικής σε μια πολιτική στιγμή κατά την οποία προτεραιότητα συνιστά η σωτηρία της χώρας, σύμφωνα με την ηγεσία του κόμματος. Η κρισιμότητα, άλλωστε της διαπραγμάτευσης της νέας κυβέρνησης με τους ευρωπαίους εταίρους και δανειστές, με φόντο και το αυριανό Eurogroup, είναι ο κύριος άξονας, πάνω στον οποίο η ηγετική ομάδα της ΝΔ οικοδομεί την αντιπολιτευτική της ρητορική, αλλά και τη γραμμή άμυνας απέναντι σε εσωκομματικούς αντιπάλους και οιονεί "δελφίνους", αποκλείοντας "δώρα στο ΣΥΡΙΖΑ».

Σχόλια