Ειδήσεις

Γεύσεις και αρώματα στο 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας

Όπου υπάρχει μεράκι και όρεξη γίνονται θαύματα! Πολιτιστικοί σύλλογοι από ολόκληρη την Κρήτη ενώνουν δυνάμεις και ετοιμάζονται πυρετωδώς για το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας το οποίο πραγματοποιήθηκε στο κέντρο "Πάνθεον" Πεδιάδος σήμερα Κυριακή 8 Μαρτίου.

Η πρωτοβουλία ανήκει στον ιδιαίτερα δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο Αποστόλων, ο οποίος επιχειρεί να αναδείξει ακόμη περισσότερο την ήδη διάσημη για τα οφέλη της κρητική διατροφή. Πρόκειται για μια ημέρα όπου θα πρωταγωνιστήσουν οι γεύσεις και η… παράδοση του τόπου μας και φυσικά θα τα έχει όλα! Από παραδοσιακά γαστρο…μαγειρέματα, μουσική και χορό μέχρι ομιλίες γύρω από την κρητική διατροφή και την εξέλιξή της στο πέρασμα του χρόνου.

Κρήτη: Ένα "περιβόλι" γεμάτο παραδόσεις

Όπως αναφέρουν τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου Αποστόλων, «οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι η Κρήτη, ο τόπος μας, είναι ένα περιβόλι γεμάτο παραδόσεις. Έτσι είναι. Έχει απ' όλα: αναρίθμητα ήθη, έθιμα, χορούς, γεύσεις, χρώματα... που δεν πρέπει να παραμελήσουμε και να τα αφήσουμε να χαθούν.

Σκοπός των πολιτιστικών Συλλόγων είναι να καταγράψουμε ό,τι δεν έχει ακόμα ο χρόνος καταστρέψει και να σφραγίσουμε το παρόν με το παρελθόν. Ενωμένοι με αγάπη για τον τόπο μας, να αγωνιστούμε για την πολιτιστική μας κληρονομιά με κοινό στόχο να μεταδώσουμε με σεβασμό στις νεότερες γενιές την αρχοντιά των παλαιότερων. Αυτόν τον Πολιτισμό προάγουμε και πρέπει όλοι εμείς οι αγωνιστές του πολιτισμού να στηρίζουμε με αγάπη και ανιδιοτέλεια τον κοινό μας στόχο, που κάποιες στιγμές κινδυνεύει να αλλοιωθεί!

Γι' αυτό οφείλουμε μετά από κάθε μας δραστηριότητα και πρωτοβουλία να κρίνουμε το αποτέλεσμα και, αν κάποιες φορές διαπιστώσουμε προσπάθεια αλλοτρίωσης και εμπορευματοποίησης των προσπαθειών μας, επιβάλλεται να αναθεωρούμε τις κινήσεις μας ώστε να τις προστατεύσουμε.

Με όλα τα παραπάνω στο μυαλό και την καρδιά μας, ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων αποφάσισε φέτος να διοργανώνει την Κυριακή 8 Μαρτίου, και ώρα 10:30 το πρωί, το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας στο "Πάνθεον" στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας χωρίς τη συμβολή κανενός επιχειρηματία, ώστε αυτό να μη μετατραπεί σε ένα φθηνό και κενό πανηγύρι. Προσπαθούμε χρονιά τη χρονιά να δώσουμε σε αυτό το γεγονός τη σημασία που του αξίζει, καθώς η κρητική διατροφή θεωρείται από τις ωφελιμότερες παγκοσμίως και να βοηθήσουμε τους εαυτούς μας, αλλά και τις επόμενες γενιές κάνοντάς τες κοινωνούς σε αυτήν την "ιεροτελεστία" της κουζίνας.

Είμαστε αληθινά ευτυχισμένοι γιατί σε αυτήν την προσπάθεια έχουμε πολλούς αρωγούς, ξεκινώντας από την οικογένεια Παπουτσάκη που μας παραχωρεί το χώρο, τους Πολιτιστικούς Συλλόγους Σαμπά, Ζωφόρων, Βόνης, Γαλατά και Θραψανού που μας βοηθούν πολύ, την Περιφέρεια Κρήτης αλλά και το Δήμο Μινώα Πεδιάδας, που είναι πάντα δίπλα μας και μας στηρίζουν».

Τη βραδιά θα παρουσιάσει η Βούλα Νεονάκη.

Σχόλια