default-image

Το νόμιμο και το ηθικό

Απόψεις
Το νόμιμο και το ηθικό

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Θυμάστε φαντάζομαι την  υπόθεση Βουλγαράκη (που εν πολλοίς του κόστισε και την πολιτική του καριέρα) με τις off shore και τις νομότυπες αλλά... διόλου ηθικές φορολογικές του "εξυπνάδες".

Άλλος ένας "έξυπνος" είναι ο Γκίκας Χαρδούβελης. Ανεξαρτήτως αν αποδειχτεί ότι, όντως, έβγαλε έξω χρήματα που είχε κερδίσει νόμιμα και είχαν φορολογηθεί, το ότι "έσπασε" το ποσό σε αρκετές συναλλαγές κάτω των 10.000 ευρώ ώστε να μην ελεγχθεί η κίνηση από την Τράπεζα της Ελλάδας, δημιουργεί εύλογα ερωτήματα.

Και τέλος πάντων, καλό θα ήταν να αρχίσουμε σιγά-σιγά να σοβαρευόμαστε: όταν κάποιος δημόσιος λειτουργός που μάλιστα... παλεύει για να συμμαζέψει την ελληνική οικονομία, βγάζει τα λεφτά του εκτός Ελλάδας και τα κρατά εκεί... ε, υπάρχει ΠΡΟΒΛΗΜΑ. ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.  Ιδιαίτερα δε όταν χρησιμοποιείται το (νομότυπο αλλά εξαιρετικά ύποπτο) "κόλπο" του σπασίματος του ποσού σε πολλές, μικρές κινήσεις ώστε να αποφευχθεί έλεγχος.

Και το πρόβλημα είναι και ηθικό και ουσιαστικό. Και δεν είναι τυπικό το θέμα. Επαναλαμβάνω, ανεξαρτήτως του αν τα χρήματα έχουν βγει νόμιμα και φορολογηθεί. Δεν είναι μόνο αυτό το θέμα.

Και κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνουν ουσιαστικές κινήσεις επί του ζητήματος αυτού γενικότερα... Διότι έχει μαζευτεί υπερβολικά πολλή βρωμιά και κάποιος πρέπει να την καθαρίσει.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News