default-image

Δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά από τους Γιατρούς του Κόσμου

Κρήτη
Δωρεάν υπηρεσίες σε παιδιά από τους Γιατρούς του Κόσμου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υγειονομική ανάσα σε παιδιά οικογενειών που είναι εκτός συστήματος δημόσιας υγείας προσέφεραν στα Χανιά οι Γιατροί του Κόσμου. Οι υπηρεσίες  που αφορούσαν παθολογικές και οδοντιατρικές εξετάσεις προσφέρθηκαν δωρεάν, ενώ ειδικά για τις οδοντιατρικές εξετάσεις στα Χανιά βρέθηκε ειδικό όχημα βαν χορηγία της Vodafon.

Το κλιμάκιο των Γιατρών του Κόσμου που βρέθηκε στα Χανιά προσέφερε δωρεάν παιδιατρικές και παιδο-οδοντιατρικές υπηρεσίες αλλά και εμβολιασμό σε παιδιά που δεν έχουν πρόσβαση στο Εθνικό Σύστημα Υγείας. Για το λόγο αυτό, η Κινητή Παιδο-οδοντιατρική Μονάδα "Λητώ" των Γιατρών του Κόσμου βρέθηκε στο Δημαρχείο της πόλης ενώ τις εξετάσεις πραγματοποίησαν εθελοντές γιατροί της οργάνωσης.

Στόχος της παρέμβασης, όπως οι ίδιοι οι γιατροί τόνισαν, ήταν να προσφερθούν υπηρεσίες σε παιδιά που αντιμετωπίζουν δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας είτε για οικονομικούς είτε για κοινωνικούς λόγους.

Η Κινητή Παιδο-οδοντιατρική Μονάδα "Λητώ" αποτελεί μια ευγενική χορηγία της Vodafone προς στους Γιατρούς του Κόσμου. Από το 2003 που λειτουργεί έχει επισκεφτεί 30 νησιά και σχεδόν όλη την ηπειρωτική Ελλάδα εξυπηρετώντας πάνω από 57.000 παιδιά.

Οι Γιατροί του Κόσμου θα βρίσκονται στα Χανιά και το πρωί της Κυριακής. Η διήμερη δράση στα Χανιά διοργανώνεται από τους Γιατρούς του Κόσμου σε συνεργασία με το Δήμο Χανίων.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News