default-image

Έκλεισαν τα χαντάκια στα Νέα Αλάτσατα

Κρήτη
Έκλεισαν τα χαντάκια στα Νέα Αλάτσατα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίγες μόνο μέρες μετά το φωτορεπορτάζ της "Νέας Κρήτης" και του neakriti.gr στην περιοχή Νέα Αλάτσατα του Ηρακλείου και η υπεύθυνη εταιρεία που έχει αναλάβει τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης της Φορτέτσας και της γύρω από αυτήν περιοχής ανταποκρίθηκε αμέσως και μάλιστα μέσα στην κακοκαιρία, παρά τη δέσμευση του αρμόδιου αντιδημάρχου Ηρακλείου Χάρη Μαμουλάκη ότι, μόλις "ανοίξει" ο καιρός, θα αναλάμβανε ο Δήμος να κλείσει τα χαντάκια έξω από το 7ο Γυμνάσιο Ηρακλείου. Ωστόσο, χρειάστηκε να περάσουν δύο ολόκληρα χρόνια μετά τα έργα στην περιοχή, να γίνει το δικό μας ρεπορτάζ για να ενδιαφερθεί ο εργολάβος.  

Έστω κι έτσι, τουλάχιστον ανταποκρίθηκε, όπως δείχνουμε σήμερα σε νέο φωτορεπορτάζ, με την εικόνα της περιοχής γύρω από το σχολικό συγκρότημα όπως ήταν πριν και πώς είναι μετά την παρέμβαση του εργολάβου.

Κάθε πρωί στην προσέλευση και τα μεσημέρια στο σχόλασμα, εδώ και δύο σχεδόν χρόνια, γονείς και μαθητές του 7ου Γυμνασίου και του 2ου ΕΠΑ.Λ., που λειτουργεί παραδίπλα, αντιμετώπιζαν κινδύνους τόσο για την ασφάλεια των οχημάτων, όσο και για τη σωματική τους ακεραιότητα, αφού μετά τα έργα ύδρευσης και αποχέτευσης η αρμόδια εταιρεία είχε εξαφανιστεί.

Τα αυλάκια που άφησε πίσω της, από τις ρόδες των οχημάτων, βάθαιναν διαρκώς. Και ιδιαίτερα μετά τις τελευταίες καταρρακτώδεις και συνεχόμενες για πολλές ημέρες βροχές είχαν μετατραπεί σε παγίδες για αυτοκίνητα και πεζούς.

Έτσι, πριν από λίγες μέρες, η "Νέα Κρήτη" πήγε στην περιοχή, κατέγραψε φωτογραφικά αυτές τις εικόνες και την ταλαιπωρία του κόσμου, ενώ στο ίδιο φύλλο της είχε φιλοξενήσει και τη διαβεβαίωση του Χάρη Μαμουλάκη ότι, αν δεν εμφανιστεί η εταιρεία, θα πάει ο Δήμος κατά τους εαρινούς μήνες και θα ρίξει πίσσα, για να λήξει επιτέλους το μαρτύριο αυτό. Αλλά δε χρειάστηκε. Η εταιρεία "θορυβήθηκε" από το ρεπορτάζ. Μάλιστα, ο υπεύθυνος της εταιρείας την ημέρα της δημοσίευσης πήρε στο τηλέφωνο τον αρμόδιο αντιδήμαρχο για να του ζητήσει συγνώμη, λέγοντάς του ότι οι άνθρωποι της εταιρείας δεν είχαν καταλάβει ότι υπήρχε τόσο μεγάλο πρόβλημα!

Ένας εκ των γονέων, ο κάτοικος των Βασιλειών Μανόλης Λυκάκης, έδειχνε χθες το δρόμο λέγοντάς μας χαρακτηριστικά: «Έπρεπε να κάνετε εσείς το ρεπορτάζ για να έρθουν και να στρώσουν επιτέλους αυτά τα χαντάκια; Να είστε καλά γιατί δεν πήγαινε άλλο»... Βέβαια, στην ευρύτερη περιοχή των Νέων Αλατσάτων υπάρχουν ακόμα πολλές εκκρεμότητες, που θα πρέπει να αποκατασταθούν.

ΠΡΙΝ

Δύο χρόνια παρουσιαζόταν η κατάσταση αυτή στην οδό Φάνη Κλεάνθη. Όμως, δείτε μετά τις συνεχόμενες βροχές πόσο είχε χειροτερέψει η κατάσταση στο δρόμο αυτό, που είναι από την πλευρά της κεντρικής εισόδου του 7ου Γυμνασίου.  

ΜΕΤΑ

Λίγες μόνο μέρες μετά το ρεπορτάζ της εφημερίδας μας και ο εργολάβος ανέλαβε τις ευθύνες του. Αν και εν μέσω της κακοκαιρίας, τα συνεργεία έπιασαν δουλειά. Και επιτέλους ο δρόμος της οδού Φάνη Κλεάνθη είναι πλέον... δρόμος.

ΠΡΙΝ

Η φωτογραφία είναι από το προηγούμενο ρεπορτάζ της "Νέας Κρήτης" και του neakriti.gr. Δείχνει την κατάσταση του βομβαρδισμένου τοπίου από την άλλη πλευρά του συγκροτήματος, δηλαδή την οδό Παναγίας Αλατσάτων, όπου βρίσκεται το κτήριο του 2ου ΕΠΑ.Λ.

ΜΕΤΑ

Τα συνεργεία ανταποκρίθηκαν γύρω από το σχολείο. Και έστρωσαν με πίσσα επιτέλους και την οδό Παναγίας Αλατσάτων, μέχρι χαμηλά, απαλλάσσοντας έτσι από την ταλαιπωρία τόσο τους περαστικούς, όσο και του μαθητές του λυκείου.

ΠΡΙΝ

Ανεβαίνοντας την οδό Κλεάνθη, ιδού τι αντιμετώπιζε ο διερχόμενος οδηγός. Λακκούβες, με τα τσαΐλια που είχε μεταφέρει το νερό της βροχής στο σημείο αυτό, με συνέπεια να υπάρχει μεγάλος κίνδυνος ζημιάς στο αυτοκίνητο.

ΜΕΤΑ

Χθες, καταγράψαμε στο ίδιο σημείο την εικόνα ετούτη, που καταδεικνύει ότι απλά τα συνεργεία του εργολάβου καθάρισαν το σημείο αυτό από τα τσαΐλια. Μέχρι εκεί όμως. Τα μετέφεραν στην άκρη του δρόμου, χωρίς να βάλουν πίσσα.

Χριστόφορος Παπαδάκης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News