default-image

«Ζωντανός» στο κυνήγι της παραμονής ο Εργοτέλης

Ποδόσφαιρο
«Ζωντανός» στο κυνήγι της παραμονής ο Εργοτέλης

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Εξαιρετικής σημασίας νίκη πέτυχε ο Εργοτέλης στην Ημαθία επικρατώντας με 0-1 της Βέροιας στο πλαίσιο της 27ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Το γκολ του Γκορκς στο 14ο λεπτό της αναμέτρησης έκρινε τον τελικό νικητή, ενώ είχε δοκάρι και ο Ολαϊτάν στο 76'.

Ύστερα από ένα αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο, ο Εργοτέλης ευτύχησε να ανοίξει το σκορ. Στο 14' οι «κιτρινόμαυροι» άνοιξαν το σκορ με τον Γκορκς σε μία φάση διαρκείας. Αρχικά το σουτ του Γκέντσογλου απέκρουσε ο Τζινάρ, ο Λετονός πήρε το ριμπάουντ και από κοντά βρήκε δίχτυα. Η Βασίλισσα του Βορρά άσκησε πίεση για να φέρει το παιχνίδι στα ίσια. Στο 17' το καλοτραβηγμένο σουτ του Καλτσά αποσόβησε ο Σαράνοφ, ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Κάμπορα στο 19'. Στο 26' ο Βεργώνης σκόραρε, ύστερα από σέντρα-σουτ του Καλτσά, αλλά με το χέρι, για αυτό ορθώς ακυρώθηκε το τέρμα και επίσης σωστά ''κιτρινίστηκε'' ο χαφ της Βέροιας. Νέα καλή στιγμή για τους γηπεδούχους στο 34', με την κεφαλιά του Ντουμίτρου να αποκρούει ο Σαράνοφ.

Στο δεύτερο μέρος οι ''κυανέρυρθοι'' δεν μπήκαν καλά και ο Εργοτέλης κρατούσε με σχετική ευκολία το 0-1. Είναι αξιοσημείωτο ότι μέχρι και το 75' δεν έγινε καμία απολύτως φάση. Στο 76', μάλιστα, ο Ολαϊτάν πραγματοποίησε συρτό σουτ έξω από την περιοχή και η μπάλα βρήκε το δεξί δοκάρι του Τζινάρ. Απάντησε η ομάδα της Ημαθίας στο 83', όταν το σουτ του Ραούλ Μπράβο από μακρινή απόσταση πέρασε δίπλα από το δεξί δοκάρι. Μεγάλη ευκαιρία στο 86' πάλι από τους γηπεδούχους, με τον Νέτο να επιχειρεί εξαιρετική προσπάθεια, να δίνει στον Βέρτζο, ο οποίος από θέση βολής έστειλε τη μπάλα στην αγκαλιά του Σαράνοφ. Στο 89' ο διαιτητής δεν καταλόγισε πέναλτι στην ανατροπή του Ναζλίδη από τον Πίτσο και το 0-1 έμεινε έως το φινάλε.

ΒΕΡΟΙΑ (Κ. Γκρανέρο): Τζινάρ, Νέτο, Καλί, Μπράβο, Βέρτζος, Βάσκες (66' Τάτος), Βεργώνης (78' Μπαργκάν), Καλτσάς, Καμπαγέρο, Ντουμίτρου, Κάμπορα (59' Ναζλίδης).

ΕΡΓΟΤΕΛΗΣ (Γ. Ταουσιάνης): Σαράνοφ, Ρέντζας, Λουβιόν, Γκορκς, Πίτσος, Γκέντσογλου (85' Χαντί), Κοζορώνης, Καζναφέρης, Χαλκιαδάκης (66' Ολαϊτάν), Σολάρι (75' Τζίλας), Ουλά.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News