default-image

Εγκλήματα και από την Κρήτη στην παρουσίαση του Π. Σόμπολου

Κρήτη
Εγκλήματα και από την Κρήτη στην παρουσίαση του Π. Σόμπολου

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πλήθος κόσμου χθες στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου Ηρακλείου, όπου ο Πάνος Σόμπολος παρουσίασε το νέο του βιβλίο με τίτλο "Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα". Ο "πατριάρχης του αστυνομικού ρεπορτάζ", όπως πολλοί τον αποκαλούν, πρώην πρόεδρος της ΕΣΗΕΑ, και αγαπητός για τη γραφική φωνή του στους τηλεθεατές, αναφέρθηκε στα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στην Ελλάδα και τα οποία περιλαμβάνονται στο βιβλίο, υπογραμμίζοντας πως σκοπός του ήταν αυτά να αποτυπωθούν με αντικειμενικότητα και με σεβασμό στον άνθρωπο.

Μέσα από τις 470 σελίδες του βιβλίου του, το όποιο παρουσιάστηκε στη διάρκεια εκδήλωσης στην αίθουσα "Ανδρόγεω" του Δήμου, ο δημοσιογράφος και συγγραφέας Πάνος Σόμπολος περιγράφει τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα τα τελευταία 35 χρόνια. Ο ίδιος θητεύοντας με επιτυχία στο αστυνομικό ρεπορτάζ καταγράφει άγριες δολοφονίες όπως εκείνος τις έζησε στη διάρκεια του ρεπορτάζ, στον τόπο όπου αυτές διαδραματίστηκαν, με αντικειμενικότητα και σεβασμό στον ανθρώπινο παράγοντα. Οι υποθέσεις αυτές συγκλονίζουν ακόμα και σήμερα την κοινή γνώμη, ενώ από τα σοβαρά περιστατικά που διαδραματίστηκαν στην Κρήτη και αποτυπώνονται στο βιβλίο είναι αυτό της υπόθεσης ανθρωποκτονίας με πρωταγωνιστή τον Παπαδόσηφο από το Ρέθυμνο.

Η υπόθεση που συγκλόνισε τους Κρητικούς διαδραματίστηκε το 1988 στα δικαστήρια του Πειραιά, όταν ο πατέρας του δολοφονηθέντος γιου σκότωσε το δράστη μέσα στη δικαστική αίθουσα.

Όπως τόνισε ο Πάνος Σόμπολος, οι υποθέσεις που περιλαμβάνει το βιβλίο είναι πέρα για πέρα αληθινές, ενώ σε καμία περίπτωση δεν προσπάθησε να διαστρεβλώσει την πραγματικότητα.

Ο Πάνος Σόμπολος αναμένεται, όπως δήλωσε, να ολοκληρώσει το επόμενο διάστημα και τη συγγραφή του δευτέρου βιβλίου του, το όποιο θα περιλαμβάνει περισσότερες υποθέσεις και γεγονότα που σημειώθηκαν στην Κρήτη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου και σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηρακλείου. Το βιβλίο κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Μάνος Τριγώνης

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News