Ειδήσεις

Αχτίδα ελπίδας για τον αγώνα της 14χρονης Νίκης

Ξεπερνώνται όπως όλα δείχνουν τα γραφειοκρατικά εμπόδια στην υπόθεση της μικρής Νίκης, καθώς το υπουργείο Υγείας διαβεβαίωσε τον βουλευτή Ηρακλείου, Σωκράτη Βαρδάκη ότι το θέμα θα διευθετηθεί άμεσα και έτσι εκτός απροόπτου, το κοριτσάκι θα μπορέσει να ταξιδέψει με την οικογένεια του για την Αμερική μέσα στην επόμενη εβδομάδα.  

Μάχη με το χρόνο δίνει η οικογένεια ενός 14χρονου κοριτσιού από το Ηράκλειο, που πριν καλά-καλά γευτεί τις χαρές τη ζωής, παλεύει επί τρία περίπου χρόνια με μια σπάνια νόσο που προκαλεί πολλαπλές στενώσεις αρτηριών και αγγείων στην κοιλιακή χώρα, τα νεφρά, το έντερο και το ένα κάτω άκρο.

Η 14χρονη Νίκη που μπαινοβγαίνει στο νοσοκομείο και η κατάστασή της από τους γιατρούς σε Ελλάδα και Αγγλία κρίνεται περισσότερο από σοβαρή, κινδυνεύει να χάσει τη μία και μοναδική ευκαιρία που έχει να γίνει καλά σε εξειδικευμένο κέντρο των ΗΠΑ λόγω της γραφειοκρατίας όπως με δάκρυα στα μάτια λέει η 38χρονη μητέρα της.

Ζητούνται 150.000 ευρώ

Η οικογένεια της 14χρονης, με τον άνεργο πατέρα και την εποχιακά εργαζόμενη μητέρα της που αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα της επέμβασης, κρέμεται στην κυριολεξία από το Ανώτατο Υγειονομικό Συμβούλιο που πρέπει να συνεδριάσει για να καθορίσει το ποσοστό κάλυψης των εξόδων που ξεπερνούν τις 150 χιλιάδες ευρώ από το ασφαλιστικό ταμείο.

Για να συνεδριάσει όμως μέχρι σήμερα δε στάθηκε αρκετή η διαβεβαίωση έξι καθηγητών του ΠΑΓΝΗ ότι η επέμβαση δεν μπορεί να γίνει σε κάποιο νοσοκομείο της Ευρώπης… Αλλά μόνο στην Αμερική. Το αν θα καταφέρει τελικά ή όχι το παιδί να φτάσει στις 17 του μήνα στο Μίσινγκαν και να χειρουργηθεί στις 18 που είναι η ημερομηνία, εξαρτάται από τα χαρτιά των νοσοκομείων σε Αγγλία και Στρασβούργο… και η σύγκλιση τελικά της αρμόδιας επιτροπής.

"Κύμα" ανθρωπιάς

Το θέμα της 14χρονης Νίκης προκάλεσε ξέσπασμα ανθρωπιάς από φορείς, σωματεία, υπηρεσίες Υγείας και το ίδιο το υπουργείο με στόχο να βρεθεί λύση, ενώ με πρωτοβουλία του Εργατικού Κέντρου Ηρακλείου δημιουργήθηκε και λογαριασμός ενίσχυσης της οικογένειας, που αδυνατεί να καλύψει τα έξοδα για ένα τέτοιο ταξίδι, από το οποίο όμως κρέμεται η ζωή του παιδιού τους.

Λογαριασός Τραπέζης (Παγκρήτια): 30000255282-9

Ράνια Μωραΐτη

Σχόλια