Ειδήσεις

"Εάν επιμένουν, υπάρχει και η λαϊκή ετυμηγορία"

«Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν επιμένουν στη θηλιά στο λαιμό και να γίνουμε συκοφάντες, υπάρχει και η λαϊκή ετυμηγορία», δηλώνει ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Ηρακλείου Γιάννης Μιχελογιαννάκης, ο οποίος βρίσκει τις 6 από τις 7 μεταρρυθμίσεις που αναφέρονται στην επιστολή Βαρουφάκη πολύ θετικές, ενώ η 7η χρειάζεται συζήτηση, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Στην επιστολή του υπουργού Οικονομικών», τονίζει ο κ. Μιχελογιαννάκης, «από τις 7 μεταρρυθμίσεις, οι 6 πρώτες είναι πολύ θετικές. Συγκεκριμένα:

1. Το ανεξάρτητο παρατηρητήριο που θα επιτευχθεί με το δημοσιονομικό συμβούλιο για το πρωτογενές έλλειμμα και η σύνδεσή του με το γραφείο προϋπολογισμού θα δώσει καρπούς.

2. Η αναμόρφωση του οργανικού νόμου για τον προϋπολογισμό, επίσης.

3. Η νομοθετική ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

4. Τα έσοδα από τυχερά παιχνίδια.

5. Η καταπολέμηση της γραφειοκρατίας.

6. Η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης».

Για το 7ο όμως «χρειάζεται συζήτηση», σημειώνει ο Γ. Μιχελογιαννάκης και συνεχίζει: «Η αριστερά σεβάστηκε το κίνημα "Δεν πληρώνω", όσον αφορά σε αυτούς που δεν είχαν την οικονομική δυνατότητα και σέβεται και παλεύει ώστε να πληρώσουν αυτοί που έχουν. Αυτό είναι το νόημα του ζητουμένου της ανακατανομής πλούτου.

Όμως, για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής, χρειάζεται:

1. Νέο, δίκαιο και απλό φορολογικό σύστημα και όχι αυτό των 48.000 χιλιάδων σελίδων που υπάρχει.

2. Να δουλέψει η επιτροπή κεφαλαιαγοράς.

3. Να δουλέψει η επιτροπή ανταγωνισμού.

4. Να υπάρχει και πολιτική βούληση.

Όμως, οφείλουμε να ξέρουμε ότι στην αθηναϊκή δημοκρατία τα πολλά λεφτά ήταν από το παραεμπόριο σύκων, το οποίο πάταξαν με συμβολή ατόμων που ονομάστηκαν "συκοφάντες". Αυτό δεν είναι συμβατό με τις αρχές και τις αξίες της αριστεράς.

Στο κάτω-κάτω της γραφής, αν επιμένουν στη θηλιά στο λαιμό και να γίνουμε συκοφάντες, υπάρχει και η λαϊκή ετυμηγορία», καταλήγει στη δήλωσή του ο βουλευτής.

Σχόλια