Ειδήσεις

Υπάρχουν γεύσεις που... ξυπνούν αναμνήσεις

Πολιτιστικοί Σύλλογοι από όλη την Κρήτη δίνουν ραντεβού την Κυριακή 8 Μαρτίου, και ώρα 10:30 το πρωί, στο "Πάνθεον", στα Ρουσσοχώρια Πεδιάδος, για να μαγειρέψουν και να ξυπνήσουν μυρωδιές θύμησης. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αποστόλων καλεί το κοινό σε παραδοσιακά γαστρο… μαγειρέματα με τη δοκιμή ξεχωριστών πιάτων που αποκαλύπτουν την κρητική παραδοσιακή κουζίνα.

Το 3ο Φεστιβάλ Κρητικής Κουζίνας θα τιμήσουν με την παρουσία τους η Chef Ντίνα Νικολάου, ο Pastry Chef Θέμος Ρήγας, ο Chef και ιδιοκτήτης της Cretan Food News Χρήστος Ι. Λάπας, ο πρόεδρος του Σωματείου Μαγείρων-Ζαχαροπλαστών Ν. Ηρακλείου Λευτέρης Σουλτάτος, ο Νικόλαος Κασαπάκης, υπεύθυνος αξιολόγησης προσόντων της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, ο Κυριάκος Λύρας, Α' αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Κρήτης, αλλά και η επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Διατροφής και Διαιτολογίας του ΤΕΙ Κρήτης Αναστασία Μαρκάκη.

Πρόγραμμα

• 10:30: Έναρξη-χαιρετισμοί

• 11:00-13:00: Παρουσίαση Α' ομάδας πολιτιστικών συλλόγων φαγητού και γλυκού.

• 12:00: Παρουσίαση του νέου βιβλίου της Chef Ντίνας Νικολάου.

• 13:00: Ομιλία από την επικ. καθηγήτρια Αναστασία Μαρκάκη με θέμα "Η Κρητική διατροφή από το χθες στο σήμερα".

• 13:15-15:00: Παρουσίαση Β' ομάδας πολιτιστικών συλλόγων φαγητού και γλυκού.

• 14:00: Ομιλία από την Άννα Φραντζεσκάκη για το έθιμο της Κυρά Σαρακοστής.

• 11:00-15:00: Θα πραγματοποιούνται στο χώρο παράλληλες παρουσιάσεις από τους Γυναικείους Συλλόγους και Συνεταιρισμούς: "Η Έργανος"-Έμπαρος, "Κρητικό Τραταμέντο"-Ίνι, ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ, "Εν καρδία Θραψανού", Μαράθου Μαλεβιζίου, "Μαλβαζία" Μαλεβιζίου, Μαλίων, Οροπεδίου Λασιθίου "ΡΕΑ".                                                                                                                       

• 15:00-15:30: Αφιέρωμα με τραγούδια για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας από τη Χορωδία Μαλίων υπό τη διεύθυνση του κ. Νίκου Αντωνακάκη.

• 16:00-16:30: Απονομές επαίνων στους συμμετέχοντες.

• 16:30: Παρουσίαση παραδοσιακών κρητικών χορών από το Λαογραφικό Όμιλο Λάζαρου και Μανόλη Χνάρη αλλά και μουσικά ακούσματα από παραδοσιακές ορχήστρες των Μαλλιωτάκη, Στεφανάκη, Παπαδάκη και Γλυκοκόκαλου.                                                

• 16.30: Γευσιγνωσία με τα παραδοσιακά εδέσματα του Φεστιβάλ.

Συμμετέχουν οι Πολιτιστικοί Σύλλογοι των Δήμων Μινώα Πεδιάδας, Βιάννου, Μαλεβίζιου, Ηρακλείου, Χερσονήσου, Λασιθίου, Σητείας, Αποστόλων, Αβδού, Αγίου Ιωάννου, Αγριανών, Αφρατίου, Αρκαλοχωρίου, Αρμάχας, Βόνης, Γαζίου, Γαλατά, Γαρίπας, Διαβαϊδέ, Ζωφόρων, Ηλιούπολης, Θραψανού, Ινίου-Μοναστηρακίου, Κεραμουτσίου, Κνωσού, Καστελίου, Κασταμονίτσας, Λευκοχωρίου, Μαράθου, Μαρωνιάς Σητείας, Νιπιδιτού, Οροπεδίου Λασιθίου ΡΕΑ, Ρουσσοχωρίου, Στείρωνα, Σαμπά και Τουρλωτής.   

Η παρουσίαση της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί από τη δημοσιογράφο Βούλα Νεονάκη.

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.

Σχόλια