default-image

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ξέχασε να πληρώσει φόρους

Κόσμος
Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός ξέχασε να πληρώσει φόρους

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Πέδρο Πάσος Κοέλιο, ο οποίος επέβαλε τους μεγαλύτερους φόρους στη σύγχρονη ιστορία της χώρας, δέχεται πυρά επειδή δεν πληρώνει τους δικούς του φόρους εμπρόθεσμα.

Ο Αντόνιο Κόστα, ο ηγέτης της σοσιαλιστικής αντιπολίτευσης, υποστήριξε σήμερα ότι ο Πάσος Κοέλιο «έκανε κατάχρηση της πολιτικής ασυλίας του (...) σε μια περίοδο φορολογικού μαρτυρίου για τους Πορτογάλους οι οποίοι οφείλουν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους» και ότι «η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός επιδεικνύουν αναισθησία».

Πολλά στελέχη των Σοσιαλιστών ζήτησαν την παραίτηση του Κοέλιο, αλλά ο Κόστα είπε ότι θα περιμένει να ακούσει τις εξηγήσεις που έχει να δώσει ο πρωθυπουργός στο κοινοβούλιο.

Ο πρωθυπουργός της Πορτογαλίας, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Σολ, παραδέχτηκε ότι «υπήρχαν χρονιές που δήλωνα και πλήρωνα τους φόρους μετά τη λήξη της διορίας, αλλά κατέβαλα πρόστιμα και τόκους - μερικές φορές, αυτό γινόταν γιατί το ξεχνούσα, άλλες επειδή δεν είχα τα χρήματα».

Καθώς διέρρεαν πληροφορίες ότι οι φορολογικές αρχές αναγκάστηκαν να τον απειλήσουν με κατάσχεση περιουσιακών του στοιχείων γιατί όφειλε φόρους ύψους 6.000 ευρώ από το διάστημα 2003-2007, ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι πάντα πλήρωνε αυτά που χρωστούσε.

«Δεν έχω χρέη προς τις φορολογικές Αρχές... Με αντιμετώπιζαν όπως οποιοδήποτε άλλο φορολογούμενο, χωρίς να μου παραχωρούν προνόμια. Παραδέχομαι ταπεινά ότι καθυστερούσα, δεν είμαι υπερήφανος για αυτό, όμως πάντα πλήρωνα και δήλωνα τα πάντα… Έχω πληρώσει επίσης τα πάντα στα ασφαλιστικά ταμεία», κατέληξε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News