Ειδήσεις

Το κρητικό δείπνο που μάγεψε Γερμανούς δημοσιογράφους

Εικοσιπέντε εκπρόσωποι κορυφαίων Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης με κύριο αντικείμενό τους τον τουρισμό, είχαν την ευκαιρία χθες βράδυ στην καρδιά του παγωμένου Βερολίνου, να πάρουν μια δυνατή γεύση από Κρήτη.

Καθώς ήταν προσκεκλημένοι του δείπνου που είχε οργανώσει η Περιφέρεια Κρήτης στα πλαίσια των  παράλληλων εκδηλώσεων μιας από τις μεγαλύτερες τουριστικές εκθέσεις παγκοσμίως που διεξάγεται κάθε χρόνο στην Γερμανική πρωτεύουσα.

Σε χαλαρή ατμόσφαιρα αλλά με μία πανδαισία κρητικών γεύσεων και έντονο το συναίσθημα της κρητικής φιλοξενίας να τους πλαισιώνει, οι ξένοι ανταποκριτές είχαν την ευκαιρία να μάθουν αναλυτικά για τον πολιτισμό, την κουλτούρα, τη γαστρονομία του νησιού μας, αλλά και για άγνωστες πτυχές που διαθέτει ο τόπος μας, όπως είναι  για παράδειγμα οι εναλλακτικές μορφές τουρισμού.

Η αντιπροσωπεία των Κρητών με έντονο το πνεύμα της φιλοξενίας και αναπτύσσοντας επιχειρηματολογία κατάφεραν να πουλήσουν με τον καλύτερο τρόπο το προϊόν που λέγεται Κρήτη, στους εκπροσώπους των διεθνών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ενώ έγινε και ανταλλαγή απόψεων μεταξύ των δύο πλευρών με τους Γερμανούς στηριζόμενοι κυρίως σε αρνητικά δημοσιεύματα που κυκλοφορούσαν αυτές τις ημέρες, να μην κρύβουν τον προβληματισμό τους για την κατάσταση που επικρατεί και ζητώντας να μάθουν τις επιπτώσεις που θα  έχει στο νησί μας ειδικότερα.

Η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή τουριστική έκθεση του Βερολίνου, έριξε απόψε αυλαία για τους επαγγελματίες του τουρισμού ωστόσο το σαββατοκύριακο ανοίγει τις πύλες της για το κοινό με την αντιπροσωπεία από την Κρήτη να κάνει λόγο για υψηλά ποσοστά επισκεψιμότητας μέχρι στιγμής στο περίπτερο της ,αλλά και ουσιαστικές επαφές με παράγοντες και φορείς του τουρισμού με κάποιους εξ αυτών μάλιστα να δέχονται και πρόσκληση για να συμμετάσχουν το καλοκαίρι στα ταξίδια που θα οργανώσει η Περιφέρεια με στόχο μία πρώτη επαφή και γνωριμία με το νησί του Μίνωα.

Επίσης στη διάρκεια της έκθεσης το κλιμάκιο της Περιφέρειας Κρήτης συναντήθηκε και με την αναπληρώτρια υπουργό Τουρισμού, συζητώντας τις τελευταίες εξελίξεις γύρω από την επίδραση της Γερμανικής αγοράς στον τομέα του τουρισμού της χώρας μας με την κ. Κουντουρά να δεσμεύεται ότι μέσα στις επόμενες εβδομάδες θα υπάρξει και ραντεβού των Κρητικών μαζί της στο υπουργείο.

Βάλια Μπούη

Σχόλια