default-image

Φύλακες άγγελοι στη Βραζιλία

Κόσμος
Φύλακες άγγελοι στη Βραζιλία

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ένας βραζιλιάνος ράπερ και το σκυλί του φαίνεται ότι θα αποδειχθούν οι φύλακες άγγελοι για ανθρώπους με αναπηρίες. Καθώς στη Βραζιλία τα σκυλιά που ασκούν το ρόλο του βοηθού επιτρέπονται μόνο σε συγκεκριμένα μέρη όπως τα λεωφορεία, ο υπόγειος σιδηρόδρομος ή εστιατόρια ο Μπίλι Σάγκα και το δίχρονο σκυλί του, ονόματι Τόντι ενώνουν τις δυνάμεις τους με μη κυβερνητικές οργανώσεις για να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Αρχικά στο Σάο Πάολο.

Ο Σάγκα που υπέστη αναπηρία στα κάτω άκρα μετά από ένα αυτοκινητιστικό ατύχημα το πρόβλημα της πρόσβασης σε δημόσια μέρη έχει γίνει προσωπικός στόχος ζωής και τον οδήγησε στη γνωριμία του με τον Τόντι. Και όπως λέει η σχέση τους αναπτύχθηκε στη σχέση της ανταποδοτικότητας, καθώς ο σκύλος τον βοηθά και ο Σάγκα του χαρίζει αγάπη, στοργή και αφοσίωση.

Στο πλευρό των δυο βρίσκεται και ο εκπαιδευτής του σκυλιού ο οποίος προσπαθεί να βοηθήσει όσο μπορεί τον κοινό σκοπό έχοντας ιδρύσει μια οργάνωση που δραστηριοποιείται στην προστασία των δικαιωμάτων των ατόμων με αναπηρία. Και για να αντιληφθεί ο κόσμος πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στη Βραζιλία οι ακτιβιστές σημειώνουν ότι πάνω από 45 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα έχουν κάποιας μορφής αναπηρία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News