Ειδήσεις

Ζητείται η παραίτηση του διευθυντή της σχολής του Βαγγέλη

Θύμα ενδοσχολικής βίας από παρέα συμφοιτητών του είχε πέσει ο 20χρονος Βαγγέλης Γιακουμάκης, όπως επιβεβαιώνεται από το πόρισμα-καταπέλτης της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης. Πρόκειται για εσωτερική έρευνα που έχει να κάνει με τυχόν ευθύνες υπευθύνων της Σχολής και δεν έχει σχέση με την αστυνομική έρευνα, η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη.

Στη διαπίστωση αυτή καταλήγει το πόρισμα τριμελούς επιτροπής του ΕΛΓΟ Δήμητρα και κατόπιν αυτού ο αναπληρωτής υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Βαγγέλης Αποστόλου ζήτησε την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Παράλληλα ζητεί από τον ΕΛΓΟ να διαβιβάσει άμεσα στον αρμόδιο εισαγγελέα το πόρισμα που διενήργησε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ Δήμητρα για τις συνθήκες φοίτησης του 20χρονου για την αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων.

«Μόλις προ ολίγου», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Αποστόλου, «περιήλθε σε γνώση μου η διενεργηθείσα πορισματική έκθεση στη Γαλακτοκομική ΕΠΑΣ Ιωαννίνων όπου διαπιστώνεται ότι έλαβαν χώρα πράξεις ενδοσχολικής βίας αλλά δυστυχώς επιβλήθηκαν κυρώσεις μόνον σε περιπτώσεις που προκλήθηκαν φθορές στην υποδομή της Σχολής.

Κατόπιν αυτού ζήτησα ήδη από τη διοίκηση του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ την παραίτηση του διευθυντή της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων, την κατεπείγουσα διαβίβαση της πορισματικής έκθεσης στον αρμόδιο εισαγγελέα για αξιολόγηση ποινικών ευθυνών όλων των εμπλεκομένων και την άμεση σύγκλιση του Δ.Σ. του ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ προκειμένου να λάβει απόφαση σχετικά με τις διαπιστώσεις της πορισματικής έκθεσης».

Σημειώνεται ότι το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΛΓΟ Δήμητρα που είναι ο εποπτεύων οργανισμός της Γαλακτοκομικής Σχολής θα συνεδριάσει εκτάκτως στις 10.30 το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας.

Σχόλια