Ειδήσεις

Αγορά απινιδωτή και σεμινάριο πρώτων βοηθειών στην Επισκοπή

Στην αγορά ενός αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή, με σκοπό την τοποθέτησή του σε κεντρικό σημείο της Επισκοπής με πρόσβαση σε όλους 24 ώρες το 24ωρο, προχώρησε ο Πολιτιστικός Σύλλογος της περιοχής.

Για αυτό το λόγο, σε συνεργασία με την Προνοσοκομειακή Φροντίδα, θα  πραγματοποιήσει σεμινάριο πρώτων βοηθειών BLS/AED (Βασική Υποστήριξη της Ζωής και Αυτόματη Εξωτερική Απινίδωση - Basic Life Support - Automated External Defibrillation) την Κυριακή 22 Μαρτίου στις 11 π.μ. στο Δημοτικό Σχολείο Επισκοπής.

Το σεμινάριο έχει διάρκεια 5 ωρών και απευθύνεται σε κοινό που μπορεί κάποια στιγμή να είναι μάρτυρας μιας καρδιακής ανακοπής.

Εκπαιδεύεται γι' αυτό στην καρδιαναπνευστική αναζωογόνηση, στην ασφαλή χρήση ενός ΑΕΑ (Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή), στην τοποθέτηση ενός αναίσθητου θύματος (που αναπνέει) σε θέση ανάνηψης καθώς και στη σωστή αντιμετώπιση της πνιγμονής.

Είναι προσαρμοσμένο στις εκπαιδευτικές ιδιαιτερότητες των ενηλίκων και περιλαμβάνει διαλέξεις, επιδείξεις δεξιοτήτων, πρακτική εξάσκηση στην ΚΑΡΠΑ, στον Αυτόματο Εξωτερικό Απινιδωτή, στη θέση ανάνηψης και στο χειρισμό της πνιγμονής σε ολιγομελείς ομάδες.

Η αξιολόγηση των εκπαιδευομένων είναι συνεχής και στους επιτυχόντες χορηγείται πιστοποιητικό του ERC (European Resuscitation Council - Ευρωπαϊκό Ευμβούλιο Αναζωογόνησης), πενταετούς ισχύος.

Δηλώσεις συμμετοχής πραγματοποιούνται έως την Τρίτη 10 Μαρτίου, ενώ σημειώνεται ότι θα κρατηθεί σειρά προτεραιότητας.

Για περισσότερες πληροφορίες καθώς και κατάθεση συμμετοχών οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με τον κ. Φώτη Κρασανάκη στο τηλ. 6936518350.

Σχόλια