Ειδήσεις

Τα "Εγκλήματα που συγκλόνισαν" απόψε στο Ηράκλειο

Το βιβλίο του δημοσιογράφου Πάνου Σόμπολου, με τίτλο "Τα εγκλήματα που συγκλόνισαν την Ελλάδα όπως τα έζησα" από τις εκδόσεις "Πατάκη", θα παρουσιαστούν σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στο Ηράκλειο σήμερα Παρασκευή 6 Μαρτίου 2015 στις 19:30 στη δημοτική αίθουσα "Ανδρόγεω" -οδός Ανδρόγεω 2 - με την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Ηρακλείου και του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών Ηρακλείου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο δημοσιογράφος-αντιπρόεδρος ΤΕΑΣ της ΕΣΗΕΠΗΝ Κώστας Βασιλάκης και ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ηρακλείου Άρης Ροζάκης.

Χαιρετισμό-παρέμβαση θα κάνει ο αντιεισαγγελέας Εφετών Νίκος Μαρκάκης, ενώ την εκδήλωση θα συντονίσει η αντιπρόεδρος της ΕΣΗΕΠΗΝ Κατερίνα Μηναδάκη.

Ο Πάνος Σόμπολος στο οπισθόφυλλο του βιβλίου γράφει: «Πολλοί συνάδελφοι αλλά και απλοί πολίτες, με τους οποίους έρχομαι σε επαφή και συζητώ διάφορες συγκλονιστικές υποθέσεις που χειρίστηκα και έζησα κατά τη μακροχρόνια δημοσιογραφική μου σταδιοδρομία, με παρότρυναν να τις καταγράψω, να τις αποτυπώσω σε βιβλίο. Πρόκειται για εμπειρίες μιας ζωής.

Μέσα στις σελίδες του βιβλίου, θα βρει ο αναγνώστης τα στυγερά εγκλήματα που απασχόλησαν την κοινή γνώμη για μέρες ή και πολλές εβδομάδες, λόγω του τρομακτικού ενδιαφέροντος που παρουσίασαν. Είναι τα εγκλήματα που -όπως αναφέρει και ο τίτλος- συγκλόνισαν την Ελλάδα.

Εννοείται ότι όλες οι υποθέσεις που περιγράφω είναι πέρα για πέρα αληθινές. Δεν περιέχουν φανταστικές σκηνές ή υποθετικές λεπτομέρειες. Ούτε προσπάθησα να τις παρουσιάσω πιο τραγικές απ' ό,τι ήταν. Κατέγραψα όσα είδα και βίωσα κάνοντας πάντα ρεπορτάζ στον τόπο όπου διαδραματίζονταν τα γεγονότα.

Οι άγριες δολοφονίες και τα άλλα εγκλήματα που περιλαμβάνονται στο βιβλίο καταγράφηκαν με ιδιαίτερη προσοχή, χωρίς υπερβολές, χωρίς ίχνος διαστρέβλωσης των πραγματικών περιστατικών. Είμαι βέβαιος ότι πολλές από αυτές τις υποθέσεις θα χρησιμεύσουν και στον ιστορικό του μέλλοντος, λόγω της αυθεντικότητάς τους και της πιστής καταγραφής των πραγματικών περιστατικών και μόνο».

Σχόλια