default-image

Ολοκληρώθηκε με μίνι αλλαγές η πρώτη φάση των κρίσεων

Κρήτη
Ολοκληρώθηκε με μίνι αλλαγές η πρώτη φάση των κρίσεων

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

"Αναίμακτες" και συμπληρωματικές αλλαγές στη στελέχωση των αστυνομικών υπηρεσιών της Κρήτης, ενόψει των σαρωτικών αλλαγών που έχει προαναγγείλει ο Γιάννης Πανούσης με χρονικό ορίζοντα το φθινόπωρο, επέφερε η διαδικασία των κρίσεων στην ΕΛ.ΑΣ. Παρά τη "σφαγή" των υποστρατήγων που προηγήθηκε σε κεντρικό επίπεδο με την αποστρατεία 16 εκ των 21 αξιωματικών που κατείχαν το συγκεκριμένο βαθμό, ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Κρήτης Μιχάλης Καραμαλάκης κρίθηκε διατηρητέος στο βαθμό του και παραμένει επικεφαλής της ΕΛ.ΑΣ. στην Κρήτη.

Στο πλαίσιο των προαγωγών που αποφασίστηκαν για την κάλυψη των θέσεων που έμειναν κενές, προήχθη ο μέχρι χθες βοηθός του γενικού αστυνομικού διευθυντή Κρήτης Γιώργος Σκανδαλάκης, ο οποίος τοποθετήθηκε στη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Νοτίου Αιγαίου που έχει έδρα στη Σύρο.

Στο βαθμό του υποστρατήγου προήχθη ένας ακόμη αξιωματικός από την Κρήτη, ο πολύπειρος και καταξιωμένος διοικητής της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Μανόλης Σφακιανάκης.

Ακολούθως, στο βαθμό του ταξιάρχου παρέμειναν και οι τέσσερις αστυνομικοί διευθυντές της Κρήτης, Ανδρέας Δασκαλάκης στα Χανιά, Νίκος Χριστοφάκης στο Ηράκλειο, Κώστας Λαγουδάκης στο Ρέθυμνο και Κωνσταντίνος Περάκης στο Λασίθι.

Ωστόσο, η κάλυψη της θέσης του βοηθού του γενικού αστυνομικού διευθυντή από τον αρχαιότερο αξιωματικό, που στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο κ. Δασκαλάκης, σηματοδότησε ένα μίνι ντόμινο καθώς τη θέση του αστυνομικού διευθυντή Χανίων καταλαμβάνει ο κ. Μανόλης Γεωργιακάκης, ο οποίος, στο πλαίσιο των κρίσεων για τους αξιωματικούς που κατείχαν το βαθμό του αστυνομικού διευθυντή, προήχθη σε ταξίαρχο, όπως και ο Μανόλης Πετάσης από το Λασίθι, ο οποίος τοποθετείται στο Επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λασιθίου.

Αποστρατεύτηκαν 36 αξιωματικοί

Αντιθέτως, το Συμβούλιο Κρίσεων αποφάσισε την αποστρατεία 36 αξιωματικών. Ανάμεσά τους ο Γιώργος Κονσολάκης, ο οποίος υπηρετούσε στο επιτελείο της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου, ο Γιάννης Θεοδωρογλάκης, που υπηρετούσε στο επιτελείο των Χανίων, ο Γιάννης Κοκολογιάννης από το επιτελείο του Ρεθύμνου και ομοίως ο Μανόλης Δουλγεράκης, ο οποίος είχε συμπληρώσει το όριο ηλικίας. Οι συγκεκριμένοι αξιωματικοί προάγονται στο βαθμό του ταξιάρχου εκτός οργανικών θέσεων και θα αποστρατευτούν ύστερα από τριάντα ημέρες.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News