default-image

Μεγάλες προσδοκίες από τη Γερμανία...

Περίεργα
Μεγάλες προσδοκίες από τη Γερμανία...

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Άνοιξε τις πύλες της η μεγάλη τουριστική έκθεση του Βερολίνου, στην οποία συμμετέχει η Κρήτη με πολύ υψηλές προσδοκίες. Διότι, ως γνωστόν, οι καιροί μπορεί να είναι δύσκολοι και η διπλωματία να μην... περισσεύει, όμως οι Γερμανοί τουρίστες είναι οι καλύτεροι πελάτες της Ελλάδας. Επιπλέον, είναι ο λαός που παγκοσμίως ταξιδεύει περισσότερο απ' όλους τους άλλους λαούς.

Ακόμα και μια μικρή πτώση, της τάξης του 10% για παράδειγμα, στις αφίξεις των Γερμανών τουριστών, είναι δύσκολο να καλυφθεί από μεγαλύτερη αύξηση των αφίξεων άλλων εθνικοτήτων. Εκτός κι αν μιλάμε για Βρετανούς, που είναι επίσης πολύ καλοί και επαναλαμβανόμενοι επισκέπτες της Ελλάδας.

Οι τουριστικοί φορείς στην Κρήτη, αν και έχουν κάποια στασιμότητα στις κρατήσεις από Γερμανία τελευταία, δεν ανησυχούν. Είναι σύνηθες να συμβαίνει αυτό πριν την έκθεση του Βερολίνου, στο πλαίσιο μιας προσπάθειας που κάνουν για να ρίξουν τις τιμές. Ελπίζουν, λοιπόν, οι Κρητικοί πως όχι μόνο οι κρατήσεις θα "ανέβουν", αλλά και πως οι αφίξεις Γερμανών στην Κρήτη θα ξεπεράσουν τις περυσινές. Αν συμβεί αυτό, τότε, λογικά, θα καλυφθεί η ζημιά από τη δραματική μείωση των αφίξεων που προβλέπονται από τη Ρωσία.

Ρεαλιστική εικόνα για το τι πραγματικά περιμένουμε από τη Γερμανία θα έχουμε μετά τις 8 Μαρτίου, οπότε και ολοκληρώνεται η έκθεση του Βερολίνου.

ΕΣΤ

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News