default-image

Καταλήγουν στην ανεργία, λόγω ηλικίας

Οικονομία
Καταλήγουν στην ανεργία, λόγω ηλικίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τον εργασιακό αποκλεισμό μόνο και μόνο λόγω ηλικίας αντιμετωπίζουν λίγο πριν ανοίξει η τουριστική περίοδος, αρκετοί εργαζόμενοι, που φτάνοντας στο σημείο να επαναπροσληφθούν κυρίως στα ξενοδοχεία που εργάζονταν... αντί για πρόσληψη βλέπουν την πόρτα της εξόδου.

Στη φάκα όπως όλα δείχνουν πέφτουν από τη μια οι νέοι εργαζόμενοι που έπαψαν όμως να είναι κάτω των 25 ετών και κυρίως εκείνοι που έφαγαν μια ολόκληρη ζωή στην εργασία, για να μην μπορούν να βρουν δουλειά στα 57, στα 58 και στα 60 τους χρόνια.  

Αγωνιώδης είναι η προσπάθεια που γίνεται για να βοηθηθούν οι άνθρωποι αυτοί, καθώς η ρατσιστική σχεδόν αντιμετώπιση με φόντο την ηλικία, έχει φέρει σε απόγνωση τους εργαζόμενους.

Να βρουν τρόπους να κρατήσουν το έμπειρο προσωπικό τους ακόμη και σε άλλα πόστα, εφόσον η ηλικία τους δεν επιτρέπει να βρίσκονται στη λεγόμενη βιτρίνα των παρεχόμενων υπηρεσιών, ζήτησε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων, που διευκρίνισε ότι η μεγάλη ανησυχία προκύπτει από το φόβο που δημιουργείται και σχετίζεται με το ότι δεν αποκλείεται ένα ολόκληρα κύμα μεγάλων σε ηλικία εργαζομένων, λίγα χρόνια πριν βγουν στη σύνταξη… θα μείνουν δίχως εργασία άρα και δικαίωμα θεμελίωσης του δικαιώματος κάποια στιγμή να συνταξιοδοτηθούν.

Σαν στημένες λεμονόκουπες όμως εξηγούν οι συνδικαλιστές ότι πετιούνται στον κάλαθο των αχρήστων και όσοι πάτησαν τα 25 τους χρόνια. Όπως προβλέπεται, εφόσον δεν τηρείται η τοπική σύμβαση από τους ξενοδόχους που έχουν κυρίως διαγραφεί από την Ένωση Ξενοδοχείων, ο μισθός για έναν κάτω των 25 ανύπαντρο ανέρχεται στα  425 ευρώ. Εφόσον είναι παντρεμένος στα   475, ενώ για όσους πατήσουν τα 25 αυτόματα ο μισθός τους φτάνει στα 541.

Ράνια Μωραΐτη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News