Ειδήσεις

Τι είχε πει για το μεταναστευτικό στην "ΚΡΗΤΗ TV"

Σάλος έχει προκληθεί τις τελευταίες ημέρες μετά την αποκάλυψη διαταγής προς τις αρμόδιες αστυνομικές Αρχές για απελευθέρωση παράνομων μεταναστών κρατουμένων και την κάθετη άρνηση του αναπληρωτή υπουργού προστασίας του πολίτη ότι η πολιτική ηγεσία γνώριζε για το έγγραφο αυτό. Σύμφωνα με νέο έγγραφο, το κουβάρι της υπόθεσης ξετυλίγεται, καθώς φαίνεται ότι πίσω από όλη αυτή την ιστορία βρίσκεται η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής πολιτικής κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου.

Σε ενημερωτικό σημείωμα που φέρει ημερομηνία 4 Μαρτίου του 2015 σύμβουλοι και συνεργάτες της αναπληρωτρίας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Τ. Χριστοδουλοπούλου δίνουν οδηγία για τη σύνταξη της διαταγής με σκοπό, όπως αναφέρεται την υλοποίηση και εναρμόνιση με την νέα πολιτική του υπουργείου μετανάστευσης.

Η "ΚΡΗΤΗ TV" επαναφέρει σήμερα στο προσκήνιο την αποκαλυπτική συνέντευξη της Τασίας Χριστοδουλοπούλου στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων στις 27 Ιανουαρίου του 2015, στην οποία οι προθέσεις και οι πολιτικές της απέναντι στο μεταναστευτικό σκιαγραφούν όσα περιέχει το επίμαχο έγγραφο που προκάλεσε αλαλούμ.

Η κ. Χριστοδουλοπούλου τονίζει ότι για τους παράτυπους μετανάστες θα ακολουθείται διαφορετική διαδικασία από αυτή των κέντρων κράτησης δίνοντάς τους το δικαίωμα της προσωρινής διαμονής και όχι της φυλάκισης, επίσης στην ίδια συνέντευξη  τονίζει ότι λίγοι παράτυποι μετανάστες έχουν σκοπό να μείνουν στη χώρα αλλά περνούν από εδώ για να πάνε σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες.

Η ίδια παράλληλα ξεκαθάρισε ότι διαφορετικοί είναι πολιτικοί άξονες για τους πολιτικούς πρόσφυγες, αλλά και για όσους αιτούνται ειδικές άδειες για εργασία, ενώ μετά τη σημερινή σύσκεψη ανάμεσα σε Βούτση-Πανούση και Χρισοδουλοπούλου  η αναπληρώτρια υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής διάψευσε ότι εμπλέκεται συνεργάτης της σε αυτό.  

Της Νικολέτας Σφακιανάκη

Σχόλια