Ειδήσεις

Ν. Ηγουμενίδης: "Ιδιαίτερη τιμή για το πρόσωπό μου"

Πανέτοιμος για τα νέα του καθήκοντα από τη θέση του διοικητή της 7ης ΥΠΕ Κρήτης, αντικαθιστώντας τον Αντώνη Γρηγοράκη, εμφανίστηκε λίγο μετά την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης από τον υπουργείο Υγείας, ο γιατρός και πολιτευτής (με τον ΣΥΡΙΖΑ) κ. Νίκος Ηγουμενίδης.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο neakriti.gr από το νέο πόστο, ο νέος ΔΥΠΕάρχης Κρήτης έκανε λόγο για ιδιαίτερη τιμή προς το πρόσωπο του, ενώ υποσχέθηκε ότι θα δώσει τον καλύτερό του εαυτό για να αλλάξει τα κακώς κείμενα στο χώρο της υγείας σε επίπεδο νησιού.

Απόψε μάλιστα ο κ. Ηγουμενίδης θα έχει συνάντηση με τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας κ. Ξανθό με τον οποίο όπως πρόσθεσε διατηρεί άψογες σχέσεις, ενώ αν και ως γνωστόν είναι ήδη άριστος γνώστης των προβλημάτων στο χώρο της υγείας στο νησί, δεν έλειψαν το προηγούμενο διάστημα και οι σχετικές  επαφές με αρμόδιους υγειονομικούς παράγοντες.

Επίσης ο νέος διοικητής, αναφερόμενος στις αλλαγές της 7η ΥΠΕ, τόνισε πως η κ. Άννα Τριχοπούλου παραμένει στη θέση της ως υποδιοικήτρια όχι όμως και ο έτερος υποδιοικητής κ. Γιώργος Λυρώνης που αποχωρεί.

Η πρωτοβάθμια υγεία στον Στ. Δημητρακόπουλο

Καθήκοντα υποδιοικητή με αρμοδιότητα την πρωτοβάθμια υγεία αναλαμβάνει όπως ανακοινώθηκε ο Στέλιος Δημητρακόπουλος που εργάζεται  στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών ΠΑΓΝΗ. Στις πρώτες δηλώσεις του επισήμανε ότι «σε μια πολύ δύσκολη στιγμή με περιορισμένους πόρους θα αξιοποιήσουμε όσο περισσότερο μπορούμε το ανθρώπινο δυναμικό».

Όπως είχε γίνει γνωστό εδώ και αρκετές ημέρες, ο γιατρός και πολιτευτής (με το ΣΥΡΙΖΑ) Νίκος Ηγουμενίδης τοποθετήθηκε στη θέση του διοικητή της 7ης Υγειονομικής Περιφέρειας Κρήτης.

Σήμερα εκδόθηκε η σχετική απόφαση από το υπουργείο Υγείας με τις τοποθετήσεις των επικεφαλής των Υγειονομικών Περιφερειών (ΥΠΕ).

Στην 1η ΥΠΕ Αττικής τοποθετήθηκε ο γιατρός, διευθυντής ΕΣΥ, κ. Άγγελος Παπαδόπουλος, ο οποίος βρέθηκε σε γνώριμα λημέρια καθώς ήταν υποδιοικητής το 2010 επί προεδρίας του κ. Τάσου Χατζή.

Στη 2η ΥΠΕ Αττικής, Πειραιά και νησιών τοποθετήθηκε επικεφαλής ο ογκολόγος του "Μεταξά" κ. Νίκος Καρβούνης.

Στην 6η ΥΠΕ Πελοποννήσου και Δυτικής Ελλάδας ανέλαβε επίσης γιατρός, ο κ. Γιώργος Γιαννόπουλος, που εργάζεται στο νοσοκομείο "Άγιος Ανδρέας" στην Πάτρα.

Γιατρός θα αναλάβει και τα ηνία της 4ης ΥΠΕ Μακεδονίας-Θράκης. Πρόκειται για τον κ. Στρατή Πλωμαρίτη, συνδικαλιστή της Ένωσης Νοσοκομειακών Γιατρών Θεσσαλονίκης.

Ένας διοικητικός υπάλληλος του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας, απόφοιτος Οικονομικού της Νομικής, ο κ. Νέστορας Αντωνίου, είναι τέλος ο διοικητής της 5ης ΥΠΕ Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Βάλια Μπούη

Σχόλια