Ειδήσεις

Παρέμβαση "Ενεργών Πολιτών" για τα προβλήματα σχολείου

Το αίτημα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 10ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου για τις ενέργειες που πρέπει να δρομολογηθούν για την αποκατάσταση και επίλυση των καταγεγραμμένων προβλημάτων του σχολικού κτιρίου έστειλε η δημοτική ομάδα "Ενεργοί Πολίτες" προς τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Ηρακλείου κ. Μαμουλάκη, με κοινοποίηση στην αντιδήμαρχο Παιδείας κ. Καναβάκη, προκειμένου να επιληφθεί της υπόθεσης.

Σε επιστολή του ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 20ού Δημοτικού Σχολείου αναφέρεται στα κτιριακά προβλήματα που χρήζουν, όπως εκτιμά, άμεσης επίλυσης, θεωρώντας ότι άμεσα θα πρέπει να προκληθεί μία συνάντηση στο χώρο του σχολείου και να δρομολογηθούν ενέργειες αποκατάστασης και επίλυσης των καταγεγραμμένων προβλημάτων.

Η επιστολή, το θέμα της οποίας έχει να κάνει με τα κτιριακά προβλήματα που χρήζουν άμεσης επίλυσης, έχει ως εξής:

«Σας ενημερώνουμε ότι εδώ και δύο χρόνια, είστε γνώστες μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας από τη Διεύθυνση του Σχολείου μας, για τους άμεσους κινδύνους που διατρέχει η σωματική ακεραιότητα των μαθητών και των εκπαιδευτικών και κατόπιν αυτοψίας από την κ. Ζαχαριουδάκη με τρεις επισκέψεις και μίας από τον κ. Μηλάκη, παρόντος του συμβουλίου Γονέων και Κηδεμόνων, επιβεβαιώθηκε η σημασία επίλυσης των προβλημάτων και πήραμε διαβεβαιώσεις για την άμεση αποκατάστασή τους. Δυστυχώς καμία ενέργεια δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα. Ζητούμε την άμεση επίλυση των παρακάτω θεμάτων:

1. Επιδιόρθωση στεγάστρου (μετά την πρόσφατη κακοκαιρία έχει καταρρεύσει τμήμα του).

2. Βανδαλισμοί στο καινούργιο κτίριο και χρήση ουσιών στο κλιμακοστάσιό του λόγω της εύκολης πρόσβασης σε αυτό από εξωσχολικά άτομα.

3. Αντικατάσταση για τα κάγκελα που έχουν αφαιρεθεί από την περίφραξη του σχολείου.

4. Απομόνωση του χώρου στον οποίο βρίσκονται οι παλαιές τουαλέτες του σχολείου.

5. Θέμα υγιεινής λόγω υγρασίας στο χώρο του κυλικείου.

Επίσης ένα εξίσου σοβαρό ζήτημα είναι η καταλληλότητα τριών αιθουσών, οι οποίες εδώ και χρόνια έχουν κριθεί ακατάλληλες, σύμφωνα με τη μελέτη που έχει γίνει και δε χρησιμοποιούνται. Πρέπει οπωσδήποτε να δοθεί μία λύση γιατί οι αίθουσες αυτές βρίσκονται μέσα στον κυρίως χώρο του διδακτηρίου.

Σας καθιστούμε υπεύθυνους για οτιδήποτε συμβεί, ως συνέπεια της αμέλειάς σας και τονίζουμε ότι αν δεν υπάρξει άμεση ανταπόκριση θα κοινοποιήσουμε τα παραπάνω προβλήματα στον εισαγγελέα, στα ΜΜΕ και όπου αλλού μας δίνει ο νόμος το δικαίωμα να προσφύγουμε.

Η πρόεδρος του Συλλόγου, Κλαίρη Κυπαράκη».  

Σχόλια