Ειδήσεις

"Να συζητηθεί το αίτημα των εργαζομένων των ΚΔΑΠ"

Οι εργαζόμενοι των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου, συνολικά 36 για τη φετινή περίοδο, με επιστολή τους προς το δήμαρχο και το Δημοτικό Συμβούλιο (α.π. 168362/5.11.14 ) ζητούν την έκδοση ψηφίσματος «με το οποίο ο Δήμος θα αποδεχτεί ότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου». Το παραπάνω αίτημα ζητά από το δήμαρχο η δημοτική ομάδα "Ενεργοί Πολίτες" να το φέρει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο για την έκδοση σχετικού ψηφίσματος. Σημειώνεται ότι η ΔΙΚΕΗ (κοινωφελής στην οποία ανήκουν οι εργαζόμενοι) με απόφαση του Διοικητικού της Συμβουλίου έχει εκφραστεί θετικά στο παραπάνω αίτημα.

Στην επιστολή τους οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Δήμου αναφέρουν τα εξής:

«Αίτημα για ψήφισμα προς το Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ηρακλείου προς το δήμαρχο Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινό, και όλα τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου.  

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου, συμπορευόμενοι με τις τελευταίες αποφάσεις του συνδικαλιστικού τους οργάνου - του Πανελληνίου Συλλόγου Εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΠΑΣΕΚΔΑΠ) - αποφάσισαν στην τελευταία τους συνέλευση, να ξεκινήσουν έναν αγώνα ο οποίος σκοπό έχει να διασφαλίσει την έτσι κι αλλιώς ανασφαλή εργασιακή τους σχέση (συμβασιούχοι ορισμένου χρόνου) και να αγωνιστούν για σταθερή χρηματοδότηση στα ΚΔΑΠ, αλλά και σε όλες τις κοινωνικές δομές, γεγονός που θα έχει άμεση επίπτωση και στη δική τους εργασιακή σχέση η οποία θα γίνει μόνιμη (αορίστου χρόνου). Για το σκοπό αυτό, η συνέλευση εργαζομένων αποφάσισε:

1. Να ζητήσει την έγγραφη στήριξη του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ηρακλείου, μέσω ψηφίσματος, το οποίο θα αποδέχεται ότι οι υπηρεσίες των εργαζομένων στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ Δήμου Ηρακλείου), καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες του Δήμου Ηρακλείου μιας και αυτό προβλέπεται και από τον Κώδικα Δήμων και Κοινοτήτων (άρθρο 75, παρ. ε: "Περί: "Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, στον οποίο περιλαμβάνεται, ιδίως:

"...Η εφαρμογή πολιτικών ή η συμμετοχή σε δράσεις που αποσκοπούν στην υποστήριξη και κοινωνική φροντίδα της βρεφικής και παιδικής ηλικίας και της τρίτης ηλικίας, με την ίδρυση και λειτουργία νομικών προσώπων και ιδρυμάτων όπως παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, βρεφοκομείων, ορφανοτροφείων, κέντρων ανοικτής περίθαλψης και ημερήσιας φροντίδας, ψυχαγωγίας και αναψυχής ηλικιωμένων, γηροκομείων, κ.λπ. και τη μελέτη και εφαρμογή σχετικών κοινωνικών προγραμμάτων".

Για το σκοπό αυτό ζητούμε στο αμέσως επόμενο Δημοτικό σας Συμβούλιο να εγκρίνετε το παραπάνω μας αίτημα, το οποίο θα μας φανεί χρήσιμο στις επαφές μας, ως ΠΑΣΕΚΔΑΠ, με όλους τους θεσμικούς πολιτειακούς παράγοντες, καθώς επίσης και ως ουσιαστικό νομικό επιχείρημα, στην επίτευξή του στόχο μας.

Επίσης σας παρακαλούμε να προβείτε σε όλες τις απαραίτητες διοικητικές ενέργειες προκειμένου να ζητήσετε από τα αρμόδια υπουργεία (Εσωτερικών, Εργασίας και Δημόσιας Διοίκησης), όπως προβούν στη δημιουργία συγκεκριμένου αριθμού οργανικών θέσεων εργασίας, βάσει των λειτουργικών αναγκών των ΚΔΑΠ, καθώς και του αριθμού των παιδιών, που είναι εγγεγραμμένα, και που φέτος στο Δήμο Ηρακλείου ο αριθμός αυτός ανέρχεται στα 738λ παιδιά.

Σας κοινοποιούμε και πρόσφατη απόφαση στήριξης, από το Δ.Σ. της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Ηρακλείου, το οποίο ομόφωνα ενέκρινε το αίτημά μας.

Οι εργαζόμενοι στα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ηρακλείου».

Σχόλια