default-image

Διαμαρτύρεται στον Κοντονή για την… τιμωρία ο Πλατανιάς

Αθλητισμός
Διαμαρτύρεται στον Κοντονή για την… τιμωρία ο Πλατανιάς

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστολή στον υφυπουργό Αθλητισμού Σταύρο Κοντονή έστειλε η ΠΑΕ Πλατανιάς, ζητώντας την εφαρμογή των νόμων και όχι τιμωρία όσων δεν φταίνε.

Η αναβολή μιας αγωνιστικής και η διεξαγωγή της επόμενης κεκλεισμένων των θυρών δεν λύνει το πρόβλημα της βίας καθώς «είναι "ασπιρίνη" σε μία "ανίατη αρρώστια"», επισημαίνει χαρακτηριστικά ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της χανιώτικης ΠΑΕ, Μανώλης Μαθιουλάκης, στην επιστολή του προς τον κ. Κοντονή, την οποία κοινοποιεί στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League.

Αναλυτικά η επιστολή:

«Αξιότιμε κύριε Υπουργέ

Κατ' αρχήν, θα θέλαμε να σας συστηθούμε. Εκπροσωπούμε την Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων, που αντιπροσωπεύει το ποδόσφαιρο της Δυτικής Κρήτης στη Super League. Στα τρία χρόνια της διαδρομής μας στη Super League, αλλά και στις μικρότερες κατηγορίες παλαιότερα, δεν έχουμε ποτέ τιμωρηθεί για το παραμικρό, αφού ποτέ δεν έχει "ανοίξει μύτη" στο γήπεδό μας. Επίσης, έχουμε την ιδιαιτερότητα ότι δεν διαθέτουμε και δεν θα αποκτήσουμε ποτέ μαζικό "κίνημα" οργανωμένων φιλάθλων.

Τις τελευταίες εβδομάδες παρακολουθούμε με ιδιαίτερη προσοχή τις προσπάθειες της Πολιτείας για την πάταξη της βίας στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι δεδομένο ότι τα όσα έχουν συμβεί, τόσο στα γήπεδα όσο και έξω από αυτά, έφεραν τον "κόμπο στο χτένι" και χρειάζονται δραστικές αποφάσεις από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για να μη θρηνήσουμε και άλλα θύματα.

Ωστόσο, με κατάπληξη ενημερωθήκαμε για τις χθεσινές σας αποφάσεις, που ήταν συνέχεια αυτών της περασμένης εβδομάδας για τη "θεραπεία" της νοσηρής κατάστασης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Ουσιαστικά, με αυτές τις αποφάσεις τιμωρείτε ομάδες, όπως ο Πλατανιάς Χανίων και άλλες, οι οποίες θα αγωνιστούν σε άδεια γήπεδα, λες και αυτές φταίνε για ό,τι έγινε πρόσφατα στο γήπεδο "Απόστολος Νικολαΐδης" και όχι μόνο.

Για ποιο λόγο, κύριε Υπουργέ, στερείτε από τους αγνούς και πραγματικούς φιλάθλους αρκετών ομάδων, που ποτέ δεν δημιούργησαν κανένα πρόβλημα, τη δυνατότητα να δουν την ομάδα τους να αγωνίζεται; Γιατί καταδικάζετε αυτές τις ομάδες και οικονομικά και αγωνιστικά; Αναρωτηθήκατε τι σημαίνει για τις ομάδες αυτές να μην έχουν την κόσμια -όπως πάντα- συμπαράσταση των φιλάθλων τους σε κρίσιμους αγώνες, όπως αυτοί του Σαββατοκύριακου; Γιατί σε αυτή τη χώρα πρέπει πάντα οι συνεπείς να είναι τα κορόιδα;

Κύριε Υπουργέ, ζητήσατε από τους εκπροσώπους της Super League να σας προτείνουν συγκεκριμένες λύσεις, για θέματα όπως το ηλεκτρονικό εισιτήριο ή οι λέσχες οπαδών. Ξεχάσατε όμως ότι νόμοι για την πάταξη της βίας στα ελληνικά γήπεδα υπάρχουν και μάλιστα ορισμένοι είναι ιδιαίτερα αυστηροί. Αυτό που δεν υπάρχει είναι η εφαρμογή τους. Αν η Πολιτεία, όλα αυτά τα χρόνια, εφάρμοζε τους νόμους που η ίδια ψήφιζε, δεν θα είχαμε φτάσει σε αυτό το σημείο. Και οι νόμοι δεν εφαρμόζονται, γιατί αν γινόταν αυτό θα στόχευαν στους πραγματικούς φταίχτες αυτής της κατάστασης που βρισκόμαστε τώρα. Τους πραγματικούς φταίχτες, τους οποίους γνωρίζουν ακόμη και τα μικρά παιδιά. Βάλτε, λοιπόν, το μαχαίρι βαθιά, χωρίς να σκέφτεστε το πολιτικό κόστος. Αναβολή μιας αγωνιστικής και διεξαγωγή της επόμενης κεκλεισμένων των θυρών δεν λύνει το πρόβλημα. Είναι "ασπιρίνη" σε μία "ανίατη αρρώστια".

Για την Π.Α.Ε. Πλατανιάς Χανίων

Εμμανουήλ Μαθιουλάκης

Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος»

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News