default-image

Σαμαράς: "Δεν παραιτούμαι" - Ντόρα: "Συνέδριο τώρα"

Ελλάδα
Σαμαράς: "Δεν παραιτούμαι" - Ντόρα: "Συνέδριο τώρα"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον Αντώνη Σαμαρά να επιχειρεί να "βάλει φρένο" σε όσους θέτουν θέμα ηγεσίας και την Ντόρα Μπαγκογιάννη να ζητά συνέδριο που θα θέσει και ζήτημα "προσώπων", εξελίσσεται η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Oμάδας της Ν.Δ. Στην εναρκτήρια ομιλία του ο Αντώνης Σαμαράς πέταξε το γάντι σε όσους τον επικρίνουν.

«Όποιος θέλει να με αμφισβητήσει, να το κάνει εδώ, βάσει του καταστατικού», είπε ο κ. Σαμαράς και ανακοίνωσε Εθνική Συνδιάσκεψη στην οποία θα συζητηθεί η ιδεολογία της Ν.Δ. και η στρατηγική της κατεύθυνση.

«Δεν είμαι παντρεμένος με την καρέκλα, αλλά δεν πρόκειται να εγκαταλείψω σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή», είπε ο πρόεδρος της Ν.Δ.

Παράλληλα ο κ. Σαμαράς, αν και είπε ότι σκέφτηκε τη διεξαγωγή έκτακτου συνεδρίου, ανέφερε ότι θα ανακοινώσει εθνική συνδιάσκεψη προκειμένου να υπάρξει ένας ευρύτατος διάλογος στη βάση για την επικαιροποίηση της ιδεολογικής ταυτότητας του κόμματος.  Υπενθυμίζουμε ότι, αντίθετα με το συνέδριο, η Εθνική Συνδιάσκεψη δεν μπορεί να εκλέξει αρχηγό.

Προανήγγειλε σαρωτικές αλλαγές σχεδόν σε όλα τα επίπεδα του κομματικού μηχανισμού, ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων σε πρόσωπα αλλά και τη δημιουργία νέων οργάνων.

Επιτέθηκε με σφοδρότητα στην κυβέρνηση για τις τελευταίες κινήσεις της και στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους πιστωτές και ανέφερε ότι η Ν.Δ. θα αποτελέσει το χώρο προστασίας των διωκόμενων από την κυβέρνηση.

Η συνεδρίαση εξελίσσεται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία δημοσιογράφων.

Μπακογιάννη: «Όποιος χάνει εκλογές παραιτείται»

Η Ντόρα Μπακογιάννη, από την πλευρά της, ζήτησε, σύμφωνα με πληροφορίες, έκτακτο συνέδριο επανίδρυσης του κόμματος.

Σημείωσε δε ότι στο παρελθόν όποιος πρόεδρος έχανε εκλογές παραιτείτο.

«Είτε μας αρέσει είτε όχι, η Ελλάδα γύρισε σελίδα. Οφείλουμε να αφήσουμε πίσω τις νοοτροπίες και πρακτικές που μας έφεραν εδώ, να διαμορφώσουμε σύγχρονο ξεκάθαρο πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα. Δεν είναι τυχαίο ότι όλοι οι αρχηγοί της παράταξης μετά από ήττες παραιτούντο. Ούτε κακοί πρωθυπουργοί ήταν ούτε κακοί αρχηγοί. Αλλά υπέβαλαν την παραίτησή τους διότι ήξεραν μία απλή αλήθεια: ότι η προσπάθεια δικαίωσης του δικού τους έργου υπονόμευε την προοπτική της επόμενης ημέρας. Για να προχωρήσουμε στο μέλλον χρειάζεται πάραυτα να γίνει έκτακτο συνέδριο. Ένα συνέδριο όπου θα συζητηθούν τα πάντα, η λειτουργία, η εσωκομματική δημοκρατία τα οργανωτικά, η στρατηγική τα πρόσωπα», είπε η κ. Μπακογιάννη και πρόσθεσε: «Να αποκατασταθεί η εσωκομματική δημοκρατία. Για την ηγεσία της Ν.Δ. οι έννοιες εσωκομματική δημοκρατία, συλλογικότητα και αξιοκρατία εθεωρούντο ταυτόσημες με την υπονόμευση. Η Ν.Δ. στην πιο κρίσιμη στιγμή για τη χώρα κράτησε τις πόρτες κλειστές, λειτούργησε με τη λογική της κλειστής ομάδας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, 45 βουλευτές και κορυφαία στελέχη ζήτησαν το λόγο, ενώ αναμένεται η Ντόρα Μπακογιάννη να θέσει θέμα ιδεολογικής ταυτότητας της Ν.Δ.

Ας σημειωθεί ότι ο Κώστας Καραμανλής συμμετείχε στη συνεδρίαση, άκουσε την ομιλία του κ. Σαμαρά και στη συνέχεια αποχώρησε.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News