default-image

Κνωσού: Μπλόκο στον εργολάβο για τους αγωγούς του Αποσελέμη

Κνωσού: Μπλόκο στον εργολάβο για τους αγωγούς του Αποσελέμη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ούτε έχει τις εγκρίσεις και ούτε θα τις πάρει από τη δημοτική Αρχή του Ηρακλείου για να σκάψει τη λεωφόρο Κνωσού και να περάσει τους υδρευτικούς αγωγούς για να υδροδοτήσει το Ηράκλειο από το φράγμα Αποσελέμη η ανάδοχος εταιρεία, όπως αποκαλύπτει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης, κάνοντας λόγο για εμπόδια που δεν πρόκειται να ξεπεραστούν, τουλάχιστον ως προς το συγκεκριμένο, πολύπαθο δρόμο της πόλης. Και όλα αυτά την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς προετοιμάζονται για να θέσουν σε δοκιμαστική λειτουργία του φράγμα Αποσελέμη, ώστε σε δύο μέρες να τρέξει "το νερό στο αυλάκι"!

Όπως αποκαλύπτουμε συγκεκριμένα, πρόκειται για νέα εμπόδια που έρχονται στην επιφάνεια, με φόντο τους μεγάλους υδρευτικούς αγωγούς του έργου που θα καταλήξουν στις δεξαμενές της ΔΕΥΑΗ.

Όπως καταγγέλλει χαρακτηριστικά ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χάρης Μαμουλάκης, η ανάδοχος εταιρεία δεν έχει λάβει τις απαιτούμενες εγκρίσεις για τις εν λόγω εργασίες στη λεωφόρο Κνωσού, όπου στοχεύει άμεσα να προχωρήσει στην τοποθέτηση των μεγάλων αγωγών, διαδικασία η οποία έχει προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις από τη δημοτική Αρχή.

Ο Χάρης Μαμουλάκης τραβάει "κόκκινη γραμμή" για τη διέλευση των αγωγών μέσα από τη λεωφόρο Κνωσού, καθώς, όπως αναφέρει, δεν πρόκειται να επιτρέψει άλλες τομές στην κεντρική οδική αρτηρία, τονίζοντας παράλληλα την επικινδυνότητα που εγκυμονεί λόγω και της υπογειοποίησης των δικτύων της ΔΕΗ.

«Η σύνδεση των υδρευτικών αγωγών του φράγματος Αποσελέμη με τις δεξαμενές Δ3 (περιοχή Φορτέτσας) και Δ4 (περιοχή Παπα-Τίτου Μετόχι) είναι προ των πυλών», λέει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος και προσθέτει: «Αντιλαμβανόμαστε την ανάγκη πλήρους συνδέσεως του φράγματος με τους αγωγούς της ΔΕΥΑΗ, αλλά αυτό πρέπει να γίνει στα πλαίσια νομιμότητας και να τηρηθούν οι διαδικασίες από την ανάδοχο εταιρεία, της οποίας ο σχεδιασμός περιλαμβάνει την τοποθέτηση αγωγών μέσα από βασικές οδικές αρτηρίες της πόλης του Ηρακλείου, όπως η λ. Κνωσού και η Κρασαδάκη.

Είναι αδύνατο να αφήσουμε να συμβεί αυτό μέσα από τη λ. Κνωσού, όπου έχει γίνει η υπογειοποίηση των δικτύων της ΔΕΗ. Αντιλαμβάνεστε την επικινδυνότητα που υπάρχει στην περίπτωση ατυχήματος.

Ακόμη, έχουν τοποθετηθεί οπτικές ίνες, όπως και κοινωφελή δίκτυα της ΔΕΥΑΗ κ.ά., Πρέπει επιτέλους να υπάρξει σεβασμός σε έργα που πρόσφατα κατασκευάστηκαν στην πόλη. Εξάλλου, τα μπαλώματα στους δρόμους αλλά και οι λακκούβες σχηματίζονται λόγω των μεγάλων τομών που δημιουργούνται κατά καιρούς στα οδοστρώματα.

Για τη λεωφόρο Κνωσού μπορεί να υπάρχουν αιτήσεις από την εταιρεία, όμως από την άλλη δε διαθέτει τις κατάλληλες αδειοδοτήσεις για να προχωρήσει. Μιλάμε μάλιστα για μεγάλους υδρευτικούς αγωγούς, οι οποίοι έχουν διάμετρο περίπου ένα μέτρο, άρα μιλάμε για τομές στο οδόστρωμα, περίπου δύο μέτρα πλάτος»!

http://vod.cretetv.gr/html5/html5lib/v1.6.12.27i/mwEmbedFrame.php/cache_st/11111/wid/_105/uiconf_id/11170240/entry_id/0_wk0lqi04/

Σύσκεψη την Παρασκευή: Αναζητείται η χρυσή τομή

Ήδη, μάλιστα, οι αγωγοί έχουν φτάσει στην οδό Κλεάνθη και με τα συνεργεία να αναμένουν τις επόμενες οδηγίες από τους αρμόδιους. Και όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι αρμόδιοι φορείς καταβάλλουν προσπάθειες ώστε μέχρι τα τέλη Απριλίου να ξεπεραστούν τα προβλήματα σε σχέση με την ηλεκτροδότηση ώστε εντός Μαΐου να τεθεί σε λειτουργία το 1/3 του διυλιστηρίου, με δυνατότητα επεξεργασίας 40 χιλιάδων κυβικών μέτρων νερού για το δήμο Ηρακλείου.

Το επίμαχο ζήτημα θα τεθεί επί τάπητος σε ευρεία σύσκεψη παρουσία όλων των εμπλεκόμενων φορέων αύριο Παρασκευή.

Χριστόφορος Παπαδάκης, Γεωργία Μακάκη

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News