Ειδήσεις

"Δικαίωμα στη Ζωή": Ημερίδα για τις δυσκολίες κατάποσης

Για τις διαταραχές κατάποσης και τη δυσφαγία μίλησε, με αφορμή ημερίδα που διοργανώνεται στο Ηράκλειο, ο λογοθεραπευτής, μέλος της Διεπιστημονικής Ομάδας Δυσφαγίας Κρήτης κ. Γεράσιμος Μηλαθιανάκης, στο Ράδιο 9,84 και τη Μαίρη Καριωτάκη.

Συγκεκριμένα, το Σωματείο Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία "Σύλλογος Δικαίωμα στη Ζωή" και η "Διεπιστημονική Ομάδα Δυσφαγίας Κρήτης" διοργανώνουν ημερίδα αυτό το Σάββατο 7 Μαρτίου 2015, στις 5 το απόγευμα, στην αίθουσα "Καστελλάκη" του Εμπορικού Επιμελητηρίου Ηρακλείου, με θέμα "Εισαγωγή στις διαταραχές κατάποσης - αίτια, διάγνωση και θεραπευτική προσέγγιση".

Η ημερίδα απευθύνεται σε γονείς, συγγενείς και γενικότερα σε φροντιστές ατόμων με δυσκολία στη σίτιση και στην κατάποση.

Όπως ανέφερε ο κ. Μηλαθιανάκης, οι διαταραχές κατάποσης ("δυσφαγίες") εμφανίζονται σε διάφορες φάσεις της διαδικασίας κατάποσης και μπορεί να οφείλονται σε διάφορες καταστάσεις, όπως κάποια βλάβη του νευρικού συστήματος, ανατομικά προβλήματα, γενετικά σύνδρομα-διαταραχές όπως σχιστίες, λοιμώξεις στην πεπτική οδό, διάφορες νόσους, παθήσεις ή χειρουργικές επεμβάσεις.

Η είσοδος στην ημερίδα είναι ελεύθερη.

Αναλυτικό πρόγραμμα στο www.dikaiomastizoi.gr

Σχόλια