default-image

Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα

Κρήτη
Ο Δήμος Ηρακλείου στηρίζει τα άτομα με κινητικά προβλήματα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Με τον παραολυμπιονίκη Γιώργο Καπελάκη, μέλος του Αθλητικού Συλλόγου "Μεγαλόνησος", συναντήθηκε σήμερα ο δήμαρχος Ηρακλείου κ. Βασίλης Λαμπρινός.

Ο γνωστός αθλητής εξέθεσε στο δήμαρχο τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι με κινητικά προβλήματα στο Ηράκλειο, τα οποία επικεντρώνονται κυρίως στην προσβασιμότητα-προσπελασιμότητα διαφόρων κοινόχρηστων χώρων και άλλων υποδομών.

Ο κ. Λαμπρινός, αφού άκουσε προσεκτικά τον κ .Καπελάκη, τόνισε ότι η δημοτική Αρχή αντιμετωπίζει με ιδιαίτερη ευαισθησία τους συνανθρώπους μας με σωματικά προβλήματα, γιατί, όπως είπε χαρακτηριστικά, αποτελεί δείγμα πολιτισμού μία πόλη να σέβεται τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες

«Προσπαθούμε να επιλύσουμε όλα τα προβλήματα και επιδιώκουμε να διευκολύνουμε την καθημερινότητα, αναβαθμίζοντας την ποιότητα ζωής τους», επισήμανε ο δήμαρχος.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν οι αντιδήμαρχοι Τεχνικών Έργων Χάρης Μαμουλάκης, Κοινωνικής Πολιτικής Αθηνά Σπανάκη-Κοχιαδάκη, Πολεοδομίας Γιάννης Αναστασάκης, Δημόσιας Περιουσίας Στέλλα Αρχοντάκη, Καθαριότητας Γιάννης Ρασούλης, Οικονομικών Γιώργος Καραντινός και η πρόεδρος 1ης Δημοτικής Κοινότητας Μαρίνα Ανδρονά.

Ένα από τα θέματα που έθεσε ο κ. Καπελάκης, παράλληλα με την αναμόρφωση των ραμπών για ΑμΕΑ σε πεζοδρόμια, ήταν και η πρόσβαση στις δημόσιες τουαλέτες.

Η ανταπόκριση από τη δημοτική Αρχή ήταν άμεση και ο δήμαρχος έδωσε κατεύθυνση να προχωρήσουν άμεσα παρεμβάσεις για την αναμόρφωση των χώρων ώστε να μπορούν να εξυπηρετούνται τα ΑμΕΑ.

Στα πλαίσια αυτά, όπως δήλωσε ο αντιδήμαρχος κ. Χάρης Μαμουλάκης, στόχος είναι η σταδιακή δημιουργία χώρων προσβάσιμων και προσπελάσιμων για τα ΑΜΕΑ.

Όσον αφορά τις δημόσιες τουαλέτες προτάθηκαν και ιεραρχικά κρίθηκαν αναγκαίες σε πρώτη φάση παρεμβάσεις σε αυτές του πάρκου Θεοτοκόπουλου, της οδού Θησέως στην παλιά αγορά και στην πλατεία Αγίας Αικατερίνης κάτω από τον Άγιο Μηνά και σε δεύτερη φάση στην πλατεία Ελευθερίας και στο "Μαρίνα".

Επίσης θα προχωρήσει η κατασκευή ραμπών σε όσα δημοτικά κτίρια στεγάζονται υπηρεσίες και δεν υπάρχει προσβασιμότητα.

Την ερχόμενη Τετάρτη θα πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη στις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για να εξεταστούν όλα αυτά τα ζητήματα προκειμένου να προχωρήσουν άμεσα αυτές οι παρεμβάσεις.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News