Ειδήσεις

Άθλια επιστολή κατά των Ελλήνων κυκλοφόρησε στη Γερμανία

Επιστολή γραμμένη με τέτοιο κρεσέντο μίσους, που θα ζήλευε... και ο ίδιος ο Αδόλφος Χίτλερ, στάλθηκε (φυσικά ανώνυμα) σε Έλληνες ιδιοκτήτες ελληνικού εστιατορίου στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας.

Εδώ και 30 χρόνια η οικογένεια Δώρα διατηρεί ένα ελληνικό εστιατόριο στο Ντίσελντορφ και τώρα λόγω της ελληνικής οικονομικής κρίσης γίνεται αποδέκτης αυτού του εμετικού, ρατσιστικού περιεχομένου γράμματος.

Το κείμενο της επιστολής:

«Προς εστιατόριο "Πλάτωνας"

Η νέα σας κυβέρνηση είναι θρασύτατη, ξεδιάντροπη και συμπεριφέρεται σαν μια ορδή αποτελούμενη από άξεστους και απολίτιστους αλήτες. Από αυτόν τον όχλο αποτελείται η Ελλάδα, επειδή δυστυχώς η πλειοψηφία του λαού σας τους ψήφισε.

Γι' αυτό το λόγο δεν εξοργίζετε μόνο την Ευρώπη αλλά εκβιάζετε και άλλες εργατικές χώρες, με σκοπό να καταστήσετε δυνατό σε εσάς τους Έλληνες μια τεμπέλικη και άνετη ζωή. "Γιατί να πληρώσουμε φόρους;". "Γιατί να δουλέψουμε;". Κι όμως άλλοι πληρώνουν για τους τεμπέληδες τους Νοτιοευρωπαίους μας! Το να ξαπλώνετε στον ήλιο είναι πιο άνετο, αφού άλλοι πληρώνουν έτσι και αλλιώς γι αυτό. Αυτό το πράγμα δε θα συνεχιστεί.

Όσο αυτή η κυβέρνηση συνεχίζει να δυσφημεί και να προσβάλλει τους ιδιαίτερα εργατικούς, οικονόμους Ευρωπαίους και Γερμανούς, τόσο εμείς δε θα αγοράζουμε ελληνικά προϊόντα, και από τώρα και στο εξής δε θα πατάμε ούτε το πόδι μας στα καταστήματά σας. Καλύτερα να μην ξαναπουλήσετε τίποτα από τα προϊόντα σας στους "άθλιους Γερμανούς" όπως μας αποκαλείτε. Γυρίστε πίσω στη διεφθαρμένη, σάπια, τεμπέλικη, εντελώς ανίκανη και βρόμικη Ελλάδα».

Η απάντηση της διεύθυνσης του εστιατορίου

Η διεύθυνση του εστιατορίου δεν άφησε αναπάντητη αυτήν την εμετική επιστολή:

«H οικογένεια μας», γράφει στην απάντησή της, «διευθύνει εδώ και 30 χρόνια το εστιατόριο "Πλάτωνας" στην πόλη του Ντίσελντορφ. Ζούμε στη Γερμανία και νιώθουμε δεμένοι με τη χώρα αυτή. Γράφουμε και μιλάμε Γερμανικά και πληρώνουμε εφορία όπως κάθε πολίτης στη Γερμανία. Έχουμε φτιάξει δουλειές και χτίσει τη ζωή μας εδώ. Δυστυχώς ένας δειλός και απολίτιστος συμπολίτης μας σκέφτηκε ότι έπρεπε να μας στείλει αυτό το γράμμα. Eίναι πολύ λυπηρό, μετά από 30 χρόνια, να νιώθει κανείς ανεπιθύμητος. Θα ήμασταν πολύ χαρούμενοι εάν δεν υποστηριχτεί αυτή η χωρίς σεβασμό προς τη χώρα μας ενέργεια και είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε μαζί για την άδικη διαπόμπευση της Ελλάδας".

Βεβαίως όλοι γνωρίζουν ότι οι άνθρωποι που εκφράζουν τέτοιες απόψεις όπως αυτές που αναφέρονται στην εν λόγω επιστολή είναι μικρή μειοψηφία στη Γερμανία, ωστόσο, βοηθούσης της προπαγάνδας που ασκείται μέσα από "λαϊκά" μέσα ενημέρωσης όπως η Bild, πληθαίνουν χρόνο με το χρόνο.

Σχόλια