Ειδήσεις

Της έσωσε τη ζωή μέσα από το Facebοok νεαρός Κρητικός!

Ένας νεαρός Κρητικός και το... Facebook μπορεί να έσωσε τη ζωή μιας νεαρής κοπέλας από την Αθήνα!  

Ο νεαρός Κρητικός, που κατοικεί στον Αμπελούζο, συνομιλούσε μέσω Facebook με μια κοπέλα από την Αθήνα, με την οποία είχαν γνωριστεί μέσα από τη γνωστή σελίδα κοινωνικής δικτύωσης.

Ωστόσο κατά τη διάρκεια της συνομιλίας τους η κοπέλα εμφανίστηκε... έτοιμη να βάλει τέλος στη ζωή της, προκαλώντας εύλογη ανησυχία στο νεαρό Κρητικό.

Δεν το πολυσκέφτηκε: αμέσως μετά τον τερματισμό της συνομιλίας τους και φοβούμενος τα χειρότερα, ειδοποίησε το Αστυνομικό Τμήμα Μοιρών και έδωσε τα στοιχεία της, αναφέροντας ταυτόχρονα και τους φόβους του.

Αμέσως κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός που υφίσταται για τέτοιες περιπτώσεις και η κοπέλα, αφού εντοπίστηκε, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο προκειμένου ληφθούν προληπτικά μέτρα σε περίπτωση που όντως ήθελε να βάλει τέρμα στη ζωή της και να της παρασχεθεί ψυχολογική υποστήριξη.

Η ίδια η κοπέλα - που είναι καλά στην υγεία της - δήλωσε ότι δεν είχε σκοπό να αυτοκτονήσει, απλώς περνούσε «μια πολύ άσχημη μέρα» και ήταν σε πολύ κακή ψυχολογική κατάσταση κατά τη συνομιλία της με το νεαρό.

Η υπόθεση αυτή αλλά και πολλές ακόμη που δε βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι, σε πολλές περιπτώσεις, η έμμεση ανθρώπινη επαφή που δίνουν τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μπορούν να σώσουν ζωές. Ανεξαρτήτως του αν η κοπελιά ήθελε ή όχι να αυτοκτονήσει, ο νεαρός έκανε αυτό που ήταν σωστό, καθώς διαπίστωσε ότι η συνομιλήτριά του φαινόταν ξεκάθαρα ότι ήταν σε εξαιρετικά άσχημη ψυχολογική κατάσταση.

Σχόλια