Ειδήσεις

"Όχι άλλη δυσφήμηση με τα αδέσποτα"

Πάνω από 1.200 επίσημα καταγεγραμμένα αδέσποτα βρίσκονται στο Ηράκλειο, καθιστώντας τη διαχείρισή τους ως ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί ο Δήμος.

Με το σύνθημα "Ηράκλειο-πόλη χωρίς αδέσποτα" ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Πέτρος Ινιωτάκης ανακοίνωσε σήμερα σειρά δράσεων για τη διαχείριση των αδέσποτων στην πόλη.

Συγκεκριμένα προβλέπονται:

- Πρόγραμμα στειρώσεων

- Ίδρυση δημοτικού κτηνιατρείου

- Πρόσληψη μόνιμου κτηνιάτρου

- Στήριξη ιδιοκτητών για να αποκτήσουν τσιπ τα ζώα τους

- Ταΐτρες σε 10 σημεία της πόλης

- Πάρκο για δεσποζόμενα ζώα.

Ο κ. Ινιωτάκης αναγνώρισε ότι η διαχείριση των αδέσποτων αντιμετωπίζει σοβαρές δυσκολίες, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι, για να καλυφθεί ο αριθμός των αδέσποτων στο Ηράκλειο, απαιτούνται τουλάχιστον 20 κυνοκομεία, αριθμός απαγορευτικός για τις δυνατότητες του Δήμου. Ωστόσο δεσμεύτηκε ότι θα δοθεί μάχη για να αποτραπεί η δυσφήμηση της πόλης με αφορμή τα αδέσποτα.

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχωρήθηκε, η αντιδήμαρχος Παιδείας Μαρία Καναβάκη ανακοίνωσε την υλοποίηση ενημερωτικής καμπάνιας στα σχολεία για τη φιλοζωία, καθώς και εκπαιδευτικό πρόγραμμα με επισκέψεις μαθητών στο κυνοκομείο του Ηρακλείου. Η κ. Καναβάκη πρόκειται να καλέσει τους μαθητές να δημιουργήσουν το δικό τους τηλεοπτικό σποτ με επίκεντρο τη φιλοζωία.

Μάλιστα τα καλύτερα σποτ θα συμπεριληφθούν στην επίσημη διαφημιστική καμπάνια του Δήμου Ηρακλείου. Σταθμός του προγραμματισμού θα είναι η 4η Απριλίου, Παγκόσμια Ημέρα για τα ζώα, οπότε σχεδιάζεται σειρά εκδηλώσεων.

Ο επικεφαλής της επιτροπής του δημοτικού κυνοκομείου και δημοτικός σύμβουλος Άρης Αθανασάκης υπενθύμισε τη νομοθεσία που διέπει τόσο τους ιδιοκτήτες ζώων, όσο και εκείνους που βασανίζουν ζώα, καλώντας τις Αρχές να εφαρμόσουν κατά γράμμα το νομό.

Δείτε σχετικό βίντεο για το κυνοκομείο Ηρακλείου από την εκπομπή της ΚΡΗΤΗ TV "Δεύτερη Ματιά":

Χρήστος Κώνστας

Σχόλια