Ειδήσεις

Βουλευτές: "Να διερευνηθεί η εμπλοκή πολιτικού προσώπου"

Να διερευνηθεί η εμπλοκή πολιτικού προσώπου από την Κρήτη στην υπόθεση Γιακουμάκη και να αποδοθούν ευθύνες όπου υπάρχουν ζητούν οι τρεις βουλευτές Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ Βάλια Βαγιωνάκη, Παύλος Πολάκης και Γιώργος Σταθάκης με κοινή ανακοίνωσή τους.

Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Η εξαφάνιση του Βαγγέλη Γιακουμάκη έχει συγκλονίσει ολόκληρη την ελληνική κοινωνία. Ευχόμαστε και ελπίζουμε ο νεαρός σπουδαστής να είναι καλά στην υγεία του και να επιστρέψει σύντομα στο σπίτι του. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη θα πρέπει να καταβάλει -και καταβάλλει- κάθε δυνατή προσπάθεια προς αυτήν την κατεύθυνση. Στο πλαίσιο αυτό χαιρετίζουμε την απόφαση του αναπληρωτή υπουργού, κ. Πανούση, να στείλει στα Γιάννενα ειδική μονάδα εξιχνίασης.

Τις τελευταίες μέρες κυκλοφόρησαν δημοσιεύματα που αναφέρουν πιθανή εμπλοκή πολιτικού από την Κρήτη στην υπόθεση της εξαφάνισης. Ζητάμε από τον υπουργό να διερευνήσει τις καταγγελίες και να αποδοθούν ευθύνες αν και όπου υπάρχουν, αφού είναι αδιανόητες τέτοιου είδους παρεμβάσεις. Το ίδιο ισχύει για πράξεις ή παραλείψεις αρμόδιων δημοσίων οργάνων.

Η ανάγκη να πέσει φως σε όλες τις πτυχές της υπόθεσης είναι κάτι παραπάνω από αναγκαία. Παράλληλα, θα πρέπει να ανοίξει η συζήτηση στη δημόσια σφαίρα για την πρόληψη της παραβατικότητας στα σχολεία και τα Ανώτατα Ιδρύματα που συνδέεται άμεσα με την εκπαιδευτική πολιτική».

Σχόλια