default-image

Στη βάση της Σούδας ο Αμερικανός πτέραρχος Πολ Σέλβα

Κρήτη
Στη βάση της Σούδας ο Αμερικανός πτέραρχος Πολ Σέλβα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αμερικανική στρατιωτική επίσκεψη κορυφής τις ημέρες αυτές στην Ελλάδα και στην Κρήτη. Στη χώρα μας βρίσκεται ο διοικητής της Αμερικανικής Διοίκησης Μεταφορών, πτέραρχος Πολ Λ. Σέλβα. Ο ίδιος συναντήθηκε ήδη με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Πάνο Καμμένο και τον υπουργό Εξωτερικών κ. Νίκο Κοτζιά, ενώ θα επισκεφτεί και τις αμερικανικές εγκαταστάσεις, γνωστές και ως «εγκαταστάσεις Αμερικανικής Ευκολίας», στη βάση της Σούδας.

Κατά τις συναντήσεις του με τους υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών, ο πτέραρχος Σέλβα έκανε ειδική αναφορά στη στενή διμερή σχέση μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Ελλάδας και τη σημαντική συνεργασία των δύο κρατών στους τομείς της άμυνας και της ασφάλειας. Εξέφρασε την εκτίμηση των Ηνωμένων Πολιτειών για τη συνεισφορά της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και τη σημασία της διατήρησης της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή.

Ο πτέραρχος Σέλβα σχολίασε: «Η Ελλάδα είναι ένας σταθερός στρατηγικός σύμμαχος στο ΝΑΤΟ, και είμαι ευτυχής που βρίσκομαι στην Ελληνική Δημοκρατία αυτήν την εβδομάδα για να συναντηθώ με τους νέους ομολόγους και να ενδυναμώσουμε την ισχυρή μας σχέση».

Ο πτέραρχος Σέλβα είναι κυβερνήτης αεροσκαφών με περισσότερες από 3.100 ώρες πτήσης με διάφορους τύπους αεροσκαφών. Αποφοίτησε από την Ακαδημία της Αμερικανικής Πολεμικής Αεροπορίας και έλαβε μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών από το Πανεπιστήμιο Auburn. Υπηρέτησε σε διάφορες επιτελικές και διοικητικές θέσεις σε όλα τα επίπεδα. Πριν αναλάβει τη θέση του διοικητή της Διοίκησης Μεταφορών, ο πτέραρχος Σέλβα ήταν διοικητής της Διοίκησης Αερομεταφορών στην Αεροπορική Βάση Σκοτ του Ιλινόις.

Η Αμερικανική Διοίκηση Μεταφορών ή TRANSCOM είναι ο διαχειριστής όλων των μεταφορών, επιφανείας, θαλασσίων, και αεροπορικών, του Αμερικανικού υπουργείου Άμυνας, σε ολόκληρο τον κόσμο. Η TRANSCOM εργάζεται να εξασφαλίσει παγκόσμια πρόσβαση σε εμπορικές λιμενικές ευκολίες, πραγματοποιεί διμερείς ασκήσεις προκειμένου να ενισχύσει την αποτελεσματικότητα μεταφορών και διακίνησης, και δημιουργεί τις προϋποθέσεις ώστε οι Ηνωμένες Πολιτείες να μπορούν να παρέχουν βοήθεια σε κοινότητες ανά την υφήλιο που βρίσκονται σε κρίση λόγω φυσικών καταστροφών.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News