default-image

Τη Δευτέρα η συνέχεια της δίκης για την υπόθεση της Στέλλας

Κρήτη
Τη Δευτέρα η συνέχεια της δίκης για την υπόθεση της Στέλλας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Για τη Δευτέρα 9 Μαρτίου στις 9:30 το πρωί διακόπηκε η συνεδρίαση του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Χανίων για την υπόθεση του θανάτου της 16χρονης Στέλλας Ακουμιανάκη τον Απρίλιο του 2011, μία υπόθεση που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο.

Την Τετάρτη κατέθεσαν τρεις γιατροί της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας που παρέλαβαν την 16χρονη κοπέλα, λίγο πριν τις 9 το πρωί του Μεγάλου Σαββάτου, όταν η κατάσταση της υγείας της σύμφωνα με όλες τις μαρτυρίες, είχε επιδεινωθεί και μάλιστα όπως ειπώθηκε ήταν μη ανατρέψιμη.

Και οι τρεις γιατροί στις πολύωρες καταθέσεις τους ανέφεραν στο δικαστήριο και απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις, ότι κατά την άποψή τους η κατάσταση της υγείας της κοπέλας ήταν μη αναστρέψιμη λόγω της δηλητηρίασης που υπέστη από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Από τη μεριά της πολιτικής αγωγής, οι συνήγοροι προσπάθησαν μέσα από τις ερωτήσεις τους να αναδείξουν την, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, αμέλεια που φέρεται να υπήρξε από πλευράς των εφημερεύοντων ειδικευόμενων γιατρών του Νοσοκομείου Ρεθύμνης κατά το 4ωρο παραμονής της 16χρονης στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, αλλά και της ολιγωρίας που επέδειξαν στην αντιμετώπιση του περιστατικού.

Η δίκη θα συνεχιστεί τελικά τη Δευτέρα με τις καταθέσεις των ιατροδικαστών και των μαρτύρων υπεράσπισης.

Αντώνης Νομικός

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News