default-image

"Θα επικεντρωθούμε στην εφαρμογή των συμφωνήθηκαν στο Eurogroup"

Οικονομία
"Θα επικεντρωθούμε στην εφαρμογή των συμφωνήθηκαν στο Eurogroup"

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Είναι πρόωρες οι συζητήσεις για τρίτο πακέτο βοήθειας για την Ελλάδα, σημείωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, σε δηλώσεις του μετά από συνάντηση που είχε με τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ, στην έδρα της Επιτροπής, ενώ τόνισαν και οι δύο ότι στο επίκεντρο βρίσκεται η εφαρμογή των μέτρων που έχουν ήδη συμφωνηθεί με την Ευρωζώνη, ενώ η καγκελάριος Μέρκελ επέμεινε ότι υπάρχει ακόμη δουλειά ως την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.  

«Θα επικεντρωθούμε στην εφαρμογή αυτών που συμφωνήθηκαν στο Eurogroup» ανέφερε ο Γιούνκερ, προσθέτοντας ότι είναι «πρόωρο να  συζητάμε για τρίτο πρόγραμμα». Μάλιστα, μίλησε για εικασίες «που θα ήταν καλύτερο να αποφεύγονται». Ο κ. Γιούνκερ επισήμανε επίσης ότι τους επόμενους μήνες η Ελλάδα δεν θα πρέπει να λαμβάνει μονομερείς αποφάσεις και υπενθύμισε ότι η λήψη των όποιων κοινωνικών μέτρων θα πρέπει να συνοδεύεται από ισοδύναμα αντισταθμιστικά μέτρα.

Σε ανάλογο μήκος κύματος και η κ. Μέρκελ σημείωσε ότι «όλες οι προσπάθειες τώρα επικεντρώνονται στο να πετύχει το δεύτερο πρόγραμμα της Ελλάδας». Συγκεκριμένα, ερωτηθείσα κατά πόσο η Γερμανία είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί το καλοκαίρι ένα νέο πακέτο βοήθειας προς την Ελλάδα, η Άγγελα Μέρκελ δεν θέλησε να απαντήσει και είπε ότι αυτή τη στιγμή προέχει η εφαρμογή της συμφωνίας του Eurogroup.

Επισήμανε ότι καταβάλλεται κάθε δυνατή προσπάθεια για την επιτυχή έκβαση του δεύτερου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα και πρόσθεσε ότι οι τρεις θεσμοί θα προβούν στην αξιολόγηση της εφαρμογής των συμφωνηθέντων. Η καγκελάριος Μέρκελ επέμεινε ότι υπάρχει ακόμη πολλή δουλειά ως την επιτυχή ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος.

Υπενθύμισε, πάντως, ότι η γερμανική ομοσπονδιακή κάτω Βουλή υπερψήφισε την παράταση του ελληνικού προγράμματος με μεγάλη πλειοψηφία.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News