default-image

Το "Φόβο" παρουσιάει την Παρασκευή στον Ιανό η Γ. Νταγάκη

Life
Το "Φόβο" παρουσιάει την Παρασκευή στον Ιανό η Γ. Νταγάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Γεωργία Νταγάκη παρουσιάζει το πρώτο της προσωπικό άλμπουμ "Φόβος" (Phobie) στον Ιανό στις 6 Μαρτίου! Ο "Φόβος"(Phobie) κυκλοφόρησε λίγους μήνες πριν και πρόκειται για μια διεθνή παραγωγή που ξεκίνησε στην Ελλάδα, ολοκληρώθηκε δε και εκδόθηκε στο Βερολίνο την Meisel Music, στο διάσημο της οποίας Hansa studioέχουν ηχογραφήσει καλλιτέχνες όπως ο David Bowie οι Cure και οι Depeche Mode. Μια εταιρεία που αναγνωρίζει στην Γεωργία Νταγάκη τη διεθνή εμβέλεια που έχει ο ήχος και οι εκρηκτικές της παραστάσεις και κυκλοφορεί το album σε όλο τον κόσμο. Στην Ελλάδα και την Κύπρο η διανομή γίνεται από την M.L.K. (MusicLinksKnowledge).

Με διάρκεια πάνω από πενήντα λεπτά ο "Φόβος" περιλαμβάνει εννέα νέα τραγούδια, δύο διασκευές και ένα ορχηστρικό, σε μουσικές και στίχους της Γεωργίας Νταγάκη αλλά και των Αντώνη Μιτζέλου, Σταύρου Σιόλα, Ανδριάνας Μπάμπαλη, Οδυσσέα Ιωάννου, Ορέστη Ντάντου, Πόλυ Κυριάκου, Γιάννη Ηλιόπουλου, Γιάννη Σκούταρη, Σταύρου Σταύρου, Γιάννη Πλιάγκου, Ηλιάνας Λυκούδη, Ηλία Βασιλαρά, Ψαραντώνη και Mariς Boine Persen.

Μοιράζοντας πλέον το χρόνο της στην Ελλάδα και το εξωτερικό δίνει ένα νέο ραντεβού με το ξεχωριστό και απαιτητικό κοινό της στον Ιανό την Παρασκευή 6 Μαρτίου για την παρουσίαση του δίσκου και του νέου μουσικού της προγράμματος. Μια βραδιά γιορτή που θα τιμήσουν αγαπημένοι καλλιτέχνες από τον χώρο της μουσικής του θεάτρου και της λογοτεχνίας.

Η είσοδος θα είναι ελευθερη. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα της Γεωργίας Νταγάκη.

Ιανός: Σταδίου 24, Αθήνα

Τηλ: 210 32 17 917, e-mail: [email protected]

Λίγα λόγια για τη Γεωργία

• Στην επανασύνδεση των Animals καλεσμένη του Eric Burdon πραγματοποίησε σειρά συναυλιών στις μεγαλύτερες σκηνές του εξωτερικού. Μία συνεργασία που έδωσε την ευκαιρία στην Γεωργία Νταγάκη με την κρητική της λύρα να χαρίσει ελληνικό χρώμα σε μεγάλα τραγούδια της rock όπως τα «The House of rising sun», «Don't let me be misunderstood», «Mercy's Hand», «Give me the night» αλλά και να ερμηνεύσει το τραγούδι της «Πανσέληνος» διασκευασμένο και παιγμένο από τους Animals. Η συνεργασία αυτή εκφράστηκε και δισκογραφικά με την Γεωργία να συμμετέχει στην ηχογράφηση 4 τραγουδιών.

• Τον Μάιο του 2009 κυκλοφόρησε σε 29 χώρες του εξωτερικού, από την γερμανική εταιρεία world μουσικής «NETWORK MEDIEN» το album της «askardamykti» σε παραγωγή του Νίκου Ζούδιαρη, από το οποίο ξεχώρισε «Το Καράβι της φυγής».

• Στις σημαντικές τις συνεργασίες επί σκηνής αξίζει να σημειώσουμε και την πρόσφατητην άνοιξη του 2014 με τους θρυλικούς Violent Femmes από την Αμερική.

• Τον Νοέμβριο του 2014 συμμετέχει στον δίσκο του κορυφαίου δεξιοτέχνη της κιθάρας Παναγιώτη Μάργαρη "Με τη μαγεία της κιθάρας" με το τραγούδι "Δε θέλει κανείς να θυμάται" σε μουσική δική του και στίχους του Νίκου Μωραΐτη.

ΤΑ ΝΕΑ του neakriti.gr στο Google News