Ειδήσεις

Τα έργα στην Πλαστήρα φέρνουν ταλαιπωρία

Ενώπιον ταλαιπωρίας βρίσκονται οι οδηγοί αλλά και οι πεζοί που θα θελήσουν να διασχίσουν τη λεωφόρο Πλαστήρα. Λόγω των δημοτικών έργων που γίνονται στην περιοχή, προκειμένου να αναβαθμιστεί, έχει κλείσει από το Ιανουάριο το ρεύμα καθόδου όπως στρίβουμε από τη Μεγάλη Έβανς για να εισέλθουμε στην Πλαστήρα, με αποτέλεσμα τα οχήματα να είναι αναγκασμένα να κινούνται μόνο στη μια λουρίδα του δρόμου, προκαλώντας, ιδιαίτερα τις ώρες αιχμής, μεγάλο κυκλοφοριακό κομφούζιο.

Την ίδια ώρα, οι οδηγοί καλούνται να κάνουν μανούβρες και ζιγκ-ζαγκ με κίνδυνο να συγκρουστούν αλλά και να προκαλέσουν ζημιές στα οχήματά τους, λόγω στενότητας του δρόμου.

Η περιοχή θυμίζει βομβαρδισμένο τοπίο έτσι όπως έχει σκαφτεί, με τις λάσπες και τα χώματα να πρωταγωνιστούν σε πρώτο πλάνο, κάνοντας δύσκολη τη ζωή των κατοίκων και μαρτυρική τη διέλευση των πεζών, μικρών και μεγάλων.

Η ταλαιπωρία είναι καθημερινό φαινόμενο τόσο για τους καταστηματάρχες όσο και για τους διερχόμενους, που χάνουν πολύτιμο χρόνο από τη ζωή τους έως ότου καταφέρουν να διασχίσουν τη λεωφόρο. Οι περίοικοι κρίνουν από τη μια αναγκαία τα έργα, από την άλλη όμως εκδηλώνουν την αγωνία τους για την καθυστέρηση που σημειώνεται στην ολοκλήρωσή τους, ζητώντας από τις Αρχές να επισπεύσουν τις εργασίες.

«Έπρεπε να έρθω στη δουλειά μου και έκανα κύκλο. Καθυστέρησα λόγω των έργων, καθώς έπρεπε να κάνω ένα σωρό ελιγμούς», είπε η κ. Όλγα Μανουρά.

«Από το Γενάρη που έχουνε ξεκινήσει τα έργα εδώ στο δικό μας ύψος, τα συνεργεία δουλεύουν. Όμως σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με την κίνηση στα μαγαζιά μας, διότι έχουν κλείσει το δρόμο και δεν περνάει ο κόσμος. Δεν μπορούμε όμως να κάνουμε κάτι άλλο και απλώς περιμένουμε να τελειώσουν», μας είπε ο ιδιοκτήτης εστιατορίου στην περιοχή Γιάννης Ξανθόπουλος.

«Τα έργα είναι ωραία και αναγκαία. Καλλωπίζουν την εικόνα της περιοχής. Ωστόσο κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι υπάρχει ταλαιπωρία, όμως είναι λογικό να συμβαίνει όταν εκτελούνται έργα», είπε η Κωνσταντίνα Μαυριτσάκη.

«Αυτά τα έργα πρέπει να γίνουν προκειμένου να αναπλαστεί η περιοχή μας. Να γίνει κάτι καλύτερο. Ήταν μια υποβαθμισμένη περιοχή που τώρα αναπλάθεται προς το καλύτερο. Χρειάζεται υπομονή και καλή διάθεση. Όλοι μας θα υποστούμε κάποια ταλαιπωρία εις γνώση μας, αλλά τα πράγματα θα φτιάξουν», τόνισε η ιδιοκτήτρια καφενείου Μαρία Φανιουδάκη.

Την ίδια ώρα, κάτοικοι και καταστηματάρχες επισημαίνουν και έναν άλλο παράγοντα που τους γεμίζει αγανάκτηση: την παρουσία του Υποσταθμού της ΔΕΗ, ο οποίος απ' όλα τα σημεία της περιοχής τοποθετήθηκε μπροστά στη βιτρίνα καταστήματος. Ενώ έχει γίνει αίτημα μεταφοράς του, οι κάτοικοι... αναμένουν στο ακουστικό τους.

Τι λένε οι πολίτες

«Καθυστέρησα να πάω στη δουλειά μου λόγω των έργων, καθώς έπρεπε να κάνω ένα σωρό ελιγμούς».

Όλγα Μανουρά

«Από το Γενάρη που έχουνε ξεκινήσει τα έργα εδώ στο δικό μας ύψος, τα συνεργεία δουλεύουν. Όμως σίγουρα υπάρχει πρόβλημα με την κίνηση στα μαγαζιά μας».

Γιάννης Ξανθόπουλος

«Τα έργα είναι ωραία και αναγκαία. Καλλωπίζουν την εικόνα της περιοχής. Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το γεγονός ότι υπάρχει ταλαιπωρία».

Κωνσταντίνα Μαυριτσάκη

«Χρειάζεται υπομονή και καλή διάθεση. Όλοι μας θα υποστούμε κάποια ταλαιπωρία εις γνώση μας, αλλά τα πράγματα θα φτιάξουν».

Μαρία Φανιουδακη, ιδιοκτήτρια καφενείου

Της Μαρίας Αντωνογιαννάκη

Σχόλια